Raiola: ”Uefa dödar europeiska ligorna”

avMartin Tolén

Publicerad:
Uppdaterad:

Sågar Champions League: ’Storklubbarna måste lämna’

Foto: TT
Raiola.

Ett nytt format ska rädda Champions League.

Men nu går agenten Mino Raiola till attack – och tycker att turneringen måste bort.

– Champions League dödar ligorna – storklubbarna måste lämna, säger han.

För några veckor sedan presenterade Uefa ett nytt format för Champions League.

De fyra främsta lagen i England, Spanien, Italien och Tyskland är garanterade var sin plats i turneringen och större delen av pengarna ska tilldelas de lagen som tar sig förbi gruppspelet – vilket missgynnar de mindre, däribland de allsvenska, lagen.

”Alltid samma lag i final”

Men nu går agenten Mino Raiola till attack.

Raiola, som representerar spelare som Zlatan Ibrahimovic och Paul Pogba, säger i en intervju med italienska Radio CRC att turneringen är utdöende.

– Alla talar om Champions League, men det är ingen bra plattform för det är alltid samma fyra eller fem lag som vinner. Vi vet att med all säkerhet så kommer Barcelona, Real Madrid och Manchester City vara kvar länge och att det finns utmanare som Juventus eller PSG. Fotbollen behöver en revolution och för att göra det måste de största europeiska klubbarna lämna och skapa en europeisk liga där alla kan ta sig in, säger agenten enligt ESPN.

”Dödar ligorna”

Raiola tycker att Champions League tar bort intresset från de inhemska ligorna och måste tas bort för att återskapa intresset i till exempel Serie A.

– Champions League dödar ligorna och förbunden tillåter Uefa att göra det. Det italienska förbundet har tillåtit att det är den störste konkurrenten till Serie A, säger Raiola och sågar det kommande formatet som ska gälla från och med 2018.

– I flera år har klubbarna varit rädda för att lämna systemet, sen hotade de med att göra så i år, men blev glada när de fick mer pengar. Vad de inte insåg var att de dödade sina egna ligor.

Publicerad: