”Zidane vill bara göra chefen nöjd”

FOTBOLL

Norske 17-åringen uttagen – då väcks spansk kritik

Martin Ödegaard, 17, finns med i Real Madrids trupp till matchen mot Levante i kväll.

En uttagning som gjorts av Zidane – endast för att göra klubbpresidenten nöjd, skriver AS.

”Han har inte gjort tillräckligt för att förtjäna en plats i truppen”, skriver tidningen.

Ödegaard debuterade för Real Madrids A-lag under Carlo Ancelotti då han byttes in mot Cristiano Ronaldo mot Getafe i slutet av förra säsongen. Sedan dess har han tillbringat sin vardag hos klubbens B-lag, Castilla.

Men när Real Madrid möter Levante i kväll finns norrmannen med i den spanska storklubbens trupp – och flera spanska medier rapporterar att det kan bli speltid för supertalangen.

”Håller tummarna”

Men Madrid-tidningen AS skriver att tränaren Zinedine Zidane endast ger Ödegaard chansen för att göra Real-presidenten Florentino Perez nöjd.

”Tre offensiva mittfältare är tillgängliga. Två av dem, Isco och James Rodriguez, blir hånade av sina egna supportrar medan den tredje, Ödegaard, inte har gjort tillräckligt för att förtjäna en plats i truppen”, skriver tidningens krönikör Alfredo Relano.

Real Madrid har problem i ligaspelet efter förlusten mot lokalrivalen Atletico Madrid i helgen och ligger på tredjeplats, tolv poäng bakom Barcelona.

”Zidane håller tummarna för att han ska lyckas i Champions League och ger Ödegaard en chans för att hålla chefen nöjd”, skriver AS.

ARTIKELN HANDLAR OM