Ny succé fast de inte ens spelade

avAndreas Käck

Publicerad:
Uppdaterad:

Skrällarna ett lyckokast för sensationslaget

Foto: All over press, Getty och TT
Arsenal, City och Tottenham kammade alla noll.

Arsenal, Tottenham och Manchester City klev in i hetluften i onsdagens Premer League.

Den stora vinnaren?

Leicester City – som inte ens spelade.

Foto: TT
Onsdagens stora vinnare - utan att spela: Leicester.

Frågan alla ställt sig de senaste månaderna: ”När ska Leicester City börja tappa?”. Den lilla klubben från mellersta England, med klart mindre resurser än sina konkurrenter, tippades bli ett bottenlag säsongen 2015/16 men leder sensationellt tabellen med tio matcher kvar att spela.

Svajigt i toppen

På tisdagen kom ett tungt poängtapp.

”The Foxes” fick ”bara” 2-2 hemma mot West Bromwich.

Men frågan är om det inte är Leicesters år ändå? Om inte modern tids största skräll i engelsk fotboll kanske kan bli verklighet, trots allt?

De får nämligen god hjälp – av sina guldrivaler.

På onsdagen gick Tottenham ut på Upton Park för att ta sig an West Ham, Arsenal ut på Emirates Stadium för att möta Swansea och Manchester City ut på Anfield för att tampas med Liverpool.

Skrällarnas kväll

Vad som hände? Det blev en drömkväll – för Leicester City.

West Ham derbyslog Tottenham med 1-0 efter ett tidigt mål av Michail Antoni som stod sig matchen ut.

Arsenal chockförlorade mot Swansea med 1-2 efter inte mindre än tre (!) skott i ramen.

Manchester City förlorade med 0-3 mot Liverpool.

Tre skrällar som gör att Leicester City fortfarande leder Premier League med tio matcher kvar att spela. Man har tre poäng ner till Tottenham, sex poäng ner till Arsenal och tio poäng ner till Manchester City.

– Det är den typen av säsong, den sorts säsong då Leicester City kan spela oavgjort mot West Bromwich och sitta och tycka att det är alla tiders resultat i en tätstrid. Det verkar inte direkt bli mindre dramatiskt i Premier Leagie, det accelererar bara i vanvett, säger Sportbladets Erik Niva i Viasat Fotboll.

”Har otur”

Efteråt var Arsenals tränare Arsène Wenger rejält besviken.

– Jag kan inte fatta att vi inte vinner matchen. Vi har så mycket otur i våra avslut, och även otur vad gäller domsluten. När de gör 2-1 så slutar vi spela för att vi tror att vi ska få frispark, vilket vi borde ha fått, och så tar de bollen och gör mål, säger han i Viasat.

Som om inte förlusten vore nog skadade sig målvakten Petr Cech när han gick upp på en hörna i matchens sista skälvande minuter.

– Ja, han är skadad och kommer inte att spela mot Tottenham (på lördag). Men jag är säker på att David Ospina kommer ersätta honom på ett bra sätt, säger Wenger.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM