Sportbladet avslöjar: Dempsey stannar

Succétränaren blir kvar i Djurgården

Mark Dempsey har lyft nu Djurgården och han lär bli kvar i klubben.
Mark Dempsey har lyft nu Djurgården och han lär bli kvar i klubben.

Spelarna älskar engelsmannen.
Sportchefen och vd:n vill ha honom.
Sportbladet kan avslöja att Mark Dempsey blir kvar i Djurgården.
– Det är här jag vill vara. Jag är i princip säker på att jag tränar Djurgården nästa säsong, säger tränaren.

Sex segrar, en oavgjord och två förluster. Det är Mark Dempseys facit sedan han tog över efter Pelle Olsson, och Djurgården har tack vare det säkrat sin allsvenska status. En prestation som höjt statusen på den engelske tränaren bland spelartruppen.

Spelarna vill ha Dempsey

Veteranen Andreas Isaksson är en som helhjärtat ställer sig bakom Dempsey.

– Han är väldigt bra för föreningen och för laget. Jag hoppas att det blir en permanent lösning. Han är bra på att motivera spelarna och har bra träningar. Dempsey är duktig taktiskt och bra på att ta människor. Jag ser bara fördelar med hans ledarskap, säger Andreas Isaksson.

Målvakten får medhåll av Kebba Ceesay.

– Jag tycker att Mark är en jättebra tränare och Djurgården borde verkligen behålla honom. Det står jag för. Det har varit för mycket ut och in den senaste tiden vad gäller spelare och tränare. Ska vi bli ett topplag så måste vi ha stabilitet, och satsa på Mark, säger backen.

”De vill att jag stannar”

Nu verkar det som att spelartruppen får sin vilja igenom. Sportbladet kan avslöja att tillfällige lösningen Mark Dempsey tränar Djurgården även nästa säsong. Det bekräftar Dempsey själv.

– Jag pratar med klubben just nu. De vill att jag stannar. Jag, Bosse (Andersson, sportchef) och Henrik (Berggren, vd) har samtal. Det är här jag vill vara om jag ska vara helt ärlig. Vi har någonting på gång. Min familj älskar också sitt liv här, säger tränaren.

Dempsey är säker

Allt är mer eller mindre klart.

– Vi har några småsaker att diskutera. Men jag är i princip säker på att jag är Djurgårdens tränare nästa säsong. Det känns bra. Supportrarna gillar mig, folk stannar mig på gatorna – det känns som att jag är omtyckt.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.