”Bara” en poäng – men Sverige toppar gruppen

Foto: TT
Stina Blackstenius (arkivbild).
FOTBOLL

Hela tio förändringar jämfört med segermötet med Kanada.

Mot Sydkorea fick Sverige till slut med sig 1–1 i Algarve Cup.

– Så klart har vi fokus på att vinna gruppen, säger Stina Blackstenius.

I onsdags inledde Sverige Algarve Cup med vinst mot Kanada. 3–1-segern beskrev Peter Gerhardsson som ”en självförtroende-boost” för laget som därmed seglade upp i toppen av gruppen.

Mot Sydkorea blev det till slut oavgjort. Gerhardsson återgick till ett 4–3–3-system och gjorde tio förändringar jämfört med förra matchen. Olivia Schough, Amanda Edgren och Stina Blackstenius bildade ny anfallstrio, och särskilt den sistnämnde var pigg matchen igenom och blev också den som spräckte nollan.

– Vi hade lite problem i första halvlek i vårt anfallsspel. I den andra tycker jag att vi skapar mycket mer, säger Blackstenius.

Blackstenius målskytt

Efter 20 spelade minuter sprang Blackstenius sig fri och sköt in 1–0, hennes andra mål i turneringen så här långt. Det ledningen stod sig fram till den 33:e minuten då Lee Mina kvitterade.

– Det är en bra känsla i gruppen och jag trivs verkligen med min roll i laget. Sedan är det alltid skönt att göra mål, säger Stina Blackstenius.

Sverige hade bud på segermål i den andra halvleken. Bland annat fick Blackstenius ett ypperligt läge från nära håll men 1–1 stod sig matchen ut.

– Det här är ju ett helt annat typ av motstånd jämfört med Kanada-matchen, Sydkorea är ett helt nytt lag för mig. Vi har en annan typ av uppställning också så jag tycker att vi gör det bra utifrån det, säger hon.

De blågula behåller dock förstaplatsen i gruppen som förutom Sydkorea och Kanada även inkluderar Ryssland.

– Så klart har vi fokus på att vinna gruppen. Nu har vi två dagar att förbereda oss på, förhoppnings blir det vinst mot Ryssland, säger Stina Blackstenius.

ARTIKELN HANDLAR OM