Johan Mjällby: "Det är lite parodi"

FOTBOLL

VSK kan tvingas starta med utespelare i mål

Ingen ungdomsverksamhet, ingen dispens från förbundet – och tre skadade målvakter.

Västerås ser ut att behöva starta mötet med tabelltvåan Vasalund, som jagar serieledaren Brommapojkarna och superettan, med en utespelare i mål.

– Det är lite parodi, säger tränaren Johan Mjällby till vlt.se.

Foto: BILDBYRÅN

Vasalund och serieledande Brommapojkarna går en stenhård kamp om seriesegern och direktavancemang till superettan. Tvåan i tabellen får kvala och med två omgångar kvar var det bara målskillnad, förvisso på åtta mål, som skiljde lagen åt i division 1 norra. BP tog sedan en sen 1-0-seger borta mot Nyköping i den nästsista omgången i dag – och i morgon ser Vasalund ut att få en hjälpande hand av Västerås som bara kan skaka på huvudet åt skadeeländet.

"Ser illa ut"

Inför matchen mot Akropolis för en vecka sedan hade laget två av tre målvakter skadade. Efter bara 20 minuter gick även Daniel Svensson sönder och mittbacken Robin Blommé fick hoppa in som vikarierande målvakt.

Den desperata jakten på en ersättare till morgondagens möte med Vasalund har varit förjäves.

Laget har ingen ungdomsverksamhet att plocka upp en målvakt från och Svenska fotbollförbundet har inte gett någon dispens då ingen spelare varit registrerad för klubben sedan innan.

– Daniel Svensson och Erik Biselius är definitivt borta med bristningar. Vi lever på ett mirakel att Andreas Olsson ska tillfriskna från sin knäskada, vilket det är väldigt liten chans till. Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta, det är lite parodi att det ser illa ut säger Mjällby till vlt.se.

Viktig match för toppstriden

I 1-3-förlusten mot Akropolis släppte Brommé in tre mål och han har blivit lovad att slippa det otacksamma uppdraget den här gången.

Västerås ligger femma i tabellen och satsar på att avsluta säsongen snyggt. Samtidigt jagar Vasalund en serieseger och avancemang till superettan.

I den sista omgången ställs BP mot just Vasalund.

– Det blir en ren final mot Vasalund, så det blir spännande, säger Olof Mellberg enligt BP:s Twitter om avslutningen på hemmaplan.