Zlatan från start – nyckelbacken skadad

avPetra Thorén

Med i startelvan trots kritiken

Foto: AFP

Det har spekulerats och riktats kritik mot Zlatan Ibrahimovic i veckan.

Men svensken får fortsatt förtroende av tränaren José Mourinho.

Zlatan Ibrahimovic finns i startelvan mot Burnley.

Det gör däremot inte Antonio Valencia som brutit armen, skriver United på sitt Twitterkonto.

Zlatan Ibrahimovic har inte gjort mål på fem raka ligamatcher. Manchester United behöver en seger mot Burnley för att hänga på i tabellen.

Det har spekulerats i media om det inte är dags för tränaren José Mourinho att peta sitt stora nyförvärv. Till förmån för Wayne Rooney, som fick spela i Europa League för en dryg veckan sedan när Zlatan vilades.

Daily Mail hävdade inför matchen att flera spelare i laget vill att Wayne Rooney ska få rollen som anfallare mot Burnley. Den brittiska tabloiden påstår att flera spelare anser att Zlatan Ibrahimovic ska ställas över i helgen.

”Målen kommer när de kommer”

Men Zlatan Ibrahimovic, som gjorde assist till segermålet i Ligacupmatchen mot Manchester City i veckan, får dock fortsatt förtroende.

Han finns med i startelvan. Matchen börjar 16.00 och kanske det är dags för Zlatan att hitta målet igen.

Anfallaren har själva kommenterat måltorkan i sin app "Zlatan Unplugged" inför mötet med Burnley. Där har han yttrat sig allmänt angående måltorkan i Premier League.

”Målen kommer när de kommer, så har det alltid varit. Det är mycket nytt här så innan allt klickar tar det tid”, säger Zlatan i appen.

Men Jose Mourinho har tvingats till en ändring han inte planerat. Högerbacken Antonio Valencia kommer inte till spel på grund av en bruten arm. Manchester Uniteds Twitterkonto skriver att han opereras under dagen.

Manchester United: De Gea – Darmian, Rojo, Blind, Shaw – Herrera, Pogba – Lingard, Mata, Rashford – Ibrahimovic.

Matchen slutade 0-0.

ARTIKELN HANDLAR OM