’Föredrar att möta Sverige utan Zlatan’

FOTBOLL

Förbundskaptenen jublar efter beskedet

1 av 2

Zlatan Ibrahimovic slutar i landslaget.

Då jublar kommande VM-kvalmotståndaren Nederländerna.

– Jag föredrar att möta ett Sverige utan Zlatan Ibrahimovic, utan tvekan, säger förbundskaptenen Danny Blind.

LISTA: Zlatans 20 bästa landslagsminnen

En nederländsk journalist fick Zlatan Ibrahimovic att avslöja sin landslagsframtid.

– Sista matchen för Sverige i EM blir min sista match för Sverige. Jag hoppas det inte blir i morgon. Jag kommer inte delta i OS så hoppas vi går så långt som möjligt här. Men att sluta besviken kommer jag inte göra. Jag är väldigt stolt över att vara kapten för Sverige, sa Zlatan på gårdagens presskonferens.

”Föredrar Sverige utan Ibra”

Och i Nederländerna jublar man över Ibrahimovic besked. Nationerna ställs mot varandra i det kommande VM-kvalet och förbundskaptenen Danny Blind är tydlig med att han tycker att det svenska laget blir sämre utan Ibrahimovic.

– Jag tycker att det är en väldigt bra fotbollsspelare även om jag inte hade fällt en tår om han varit med, säger Blind, som är på plats i Frankrike för att scouta Sverige inför kvalet, enligt Voetbal.

– Det är klart att jag föredrar att möta ett Sverige utan Zlatan Ibrahimovic, utan tvekan, säger Blind.

”Sverige faller kraftigt”

Även tidningen De Telegraaf jublar och ser Nederländerna chanser att kvalificera sig till VM som mycket större mot ett Sverige utan Ibrahimovic.

”Goda nyheter för det holländska landslaget. Zlatan Ibrahimovic slutar efter EM och utan honom kommer Sverige att falla kraftigt”, skriver tidningen.

Sverige inleder VM-kvalet mot just Nederländerna den 6 september på Friends Arena.