Premier League

Klart: PL-klubbarna har röstat för VAR

Av: 

Daniel Sörensen

FOTBOLL

Enligt flera brittiska tidningar har i dag representanter från samtliga Premier League-klubbar träffats för att diskutera huruvida videodomarsystem (VAR) ska införas i ligan.

Enligt BBC-journalisten Dan Roan har klubbarna röstat för VAR – systemet kan införas till början av nästa säsong.

Det har diskuterats fram och tillbaka i flera år nu.

Bör VAR vara en del av den internationella toppfotbollen i framtiden?

Under sommarens VM-turnering i Ryssland testades videodomarsystemet, och nu används det i flera av de stora, internationella toppligorna (i bland annat Frankrike, Tyskland, Italien och Spanien).

Men i Premier League har systemet inte införts... än så länge.

Röstade nej i april

Enligt Evening Standard ska representanter från samtliga Premier League-klubbar ha träffats i London i dag för att diskutera just VAR.

I april i år röstade klubbarna nej till ett förslag om att introducera systemet i ligan, men nu ligger frågan alltså på dagordningen igen.

Nu skriver BBC-journalisten Dan Roan på Twitter att klubbarna har ändrat åsikt och faktiskt vill införa VAR i Premier League.

Det kommer att introduceras under början av nästa säsong”, skriver han.

Sky Sports skriver även att beslutet är fattat och att det bara är en tidsfråga innan beslutet offentliggörs.

”De är människor – de gör misstag”

Nyheten om klubbarnas beslut kommer efter att flera spelare uttalat sig kritiskt om domarnivån i ligan under den senaste tiden.

Efter att Southamptons andra mål dömts bort i matchen mot Watford (1–1) krävde ”Saints”-anfallaren Charlie Austin att VAR skulle introduceras i England eftersom domarna ”... uppenbarligen behöver hjälp”.

Aleksandar Mitrovic, anfallare i Fulham, var även han förbryllad efter att domarna blåst bort hans mål mot Liverpool i helgen. Serben nickade in en boll, men bedömdes vara offside – ett beslut som förvånade många.

– Missförstå mig inte, de är människor – de gör misstag – men de behöver mer hjälp i såna här situationer, säger han enligt Evening Standard.

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion. Till Oddset. Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Premier League

Charlie Austin