Klopps löfte: ”Kommer inte hända igen”

Straffades efter firandet mot Everton: ”Låt oss gå vidare”

avSimon Sjöstrand

Jürgen Klopp firade vilt efter ett sent segermål mot Everton och fick böter.

Nu lovar han:

– Det kommer inte hända igen.

Liverpool vann söndagens derby mot Everton efter en märklig tavla av Jordan Pickford i 96:e minuten.

Efter målet stormade Jürgen Klopp planen i ren glädjeeufori och fick hård kritik i Viasats studio.

Foto: Jon Super / TT

– Hade jag varit en Everton-spelare hade jag sparkat ner honom tror jag. Du kan inte göra så när en spelare har gjort ett sådant misstag. Det är respektlöst, sa Jonas Olsson.

”Inte hänt på 14 år”

– Jag måste be om ursäkt, och det gjorde jag direkt efter matchen till Marco Silva (Evertons tränare). Jag vill inte vara respektlös, men jag kunde inte stoppa det som hände, sa Klopp i en tv-intervju efter matchen.

Tränaren har straffats med böter på 90 000 kronor och en varning om liknande beteende upprepas.

Nu kommenterar han straffet.

– Om jag ska vara ärlig så är det är helt okej. Jag kunde inte undvika böterna, uppenbarligen. Om alla skulle göra det varje vecka... det är vad regler är till för, om du bryter mot dem blir du bötfälld, säger Klopp på en presskonferens inför mötet med Burnley enligt Liverpool Echo.

Han fortsätter:

– Senaste gången jag gjorde det var för runt 14 år sedan, så om 14 år är jag förmodligen inte lika snabb. Jag ville inte göra det. Det är därför jag kan säga att det inte kommer hända igen. Jag trodde inte ens det var möjligt för mig igen. Det var väldigt länge sedan det hände senast. Men i den stunden var det väldigt speciellt och det hände. Det är allt.

”Hade varit konstigt”

Klopp menar att han brukar lära av sina misstag.

– Det är inget jättestort misstag. Om det inte hade funnits regler mot det hade förmodligen alla tränare sprungit ut på planen och firat och några hade tyckt att det var trevligt och hela bänken hade sprungit in. Det hade varit konstigt.

– Det är böter, jag betalar dem, låt oss gå vidare.

ARTIKELN HANDLAR OM