Henke: Kan bli en av världens bäste

avAndreas Käck

Publicerad:
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYR N
Henrik Larsson är imponerad av Nilsson Lindelöf.

Enligt BBC har Manchester United dragit sig ur Victor Nilsson Lindelöf-affären.

Samtidigt ger nu Henrik Larsson sin syn på vad de i så fall går miste om.

– Om Nilsson Lindelöf får arbeta under José Mourinho kan han bli en av världens bäste, säger ”Henke” till portugisiska Diario de Noticias.

Trovärdiga BBC stod får onsdagens mest överraskande nyhet då man under eftermiddagen basunerade ut att Manchester United helomvänder i sin påstådda jakt på Victor Nilsson Lindelöf.

Enligt BBC ska José Mourinho ha varit så pass imponerad av Phil Jones och Marcus Rojos senaste insatser att han inte längre ser svensken som en nödvändig värvning, särskilt inte när (skadade) Eric Bailly och Chris Smalling också finns att tillgå i truppen.

Det sista ordet lär knappast vara sagt.

Men skulle United backa ur, så kan de få ångra sig.

Det menar i alla fall Henrik Larsson.

”Han är redo”

När ”Henke” ställer upp på en intervju med portugisiska Diario de Noticias (i tron om att ”Vigge” snart kommer att presenteras som United-spelare) höjer han den 22-årige mittbacken till skyarna.

– Han spelar redan på en hög nivå, så han är redo för en klubb som Manchester United. Han spelar ju i Benfica och för svenska landslaget, så det handlar bara om att anpassa sig till en annan typ av fotboll (i England). Lindelöf kan spela på flera olika positioner och göra det på en väldigt hög nivå, säger Larsson.

”Har alla egenskaper”

Han tror att det vore perfekt för ”Vigge” att fortsätta utvecklas under José Mourinhos vingar.

– Mourinho är en av världens bäste tränare. Titta bara på vad han åstadkommit. Om Victor kan arbeta under honom så kan han bli en av världens bäste. Han har en stor talang, han är väldigt snabb för att vara försvarare och han läser spelet väldigt bra. Han har alla egenskaper en tränare kan önska sig och jag tror att han bara kommer bli bättre och bättre de kommande åren, säger Henrik Larsson.

Publicerad: