Borussia Mönchengladbach

Lögnen avslöjad – flydde från polis

Av: 

Andreas Käck

Breel Embolo.
Breel Embolo.

FOTBOLL

Breel Embolo, 23, är i rejält blåsväder.

Han flydde från polisen efter en förbjuden fest – och ljög sedan om händelsen.

– Han har gjort ett stort misstag, säger lagkamraten Yann Sommer.

Den schweiziske anfallaren Breel Embolo spelar numera i tyska storklubben Borussia Mönchengladbach och är lagkamrat med bland andra svenske Oscar Wendt.

I helgen som gick ska Embolo ha närvarat på en fest med över 20 personer – varav, enligt tyska medier, ett tiotal ”lättklädda damer” – där ingen bar ansiktsmask eller höll social distansering. På grund av detta tilläts han inte spela i tisdagens match mot Werder Bremen.

Embolo gick ut på Instagram och bad om ursäkt för sin handling. Han sa då att han hade besökt en kompis i staden Essen för att ”titta på en basketmatch”, men förnekade att han hade varit på fest.

Det visade sig vara en lögn.

Försökte fly

Enligt tysk polis råder det ingen som helst tvekan om att Embolo närvarade på festen. Polisen uppger dessutom att stjärnan försökte fly platsen genom att klättra ut från ett fönster, ut på ett hustak och in i en annan lägenhet.

– Vi lyckades ta oss in i lägenheten och där hittade vid honom, helt ensam. Vi kan därför slå fast att personen som försökte fly platsen är Breel Embolo, säger en talesperson för polisen enligt tidningen Bild.

”Kommer lära sig”

Efter matchen mot Werder Bremen gick lagkamraten tillika landsmannen Yann Sommer, 32, ut och tog Embolo i försvar.

– Jag har känt Breel länge. Han är en ung spelare som har gjort ett stort misstag. Det är svårt att bli en offentlig person när du är så ung och jag är säker på att han kommer lära sig av sina misstag, sa Sommer.

ANNONS

Stor dramatik eller promenadseger? Tippa helgens toppfotboll och se om du fixar 13 rätt.

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Europatipset

Publisert:

LÄS VIDARE

Frändén: Så nära att fälla ett andra jättebyte i slutspelet

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Borussia Mönchengladbach

Bundesliga

Fotboll