”Det var väldans vilket genomslag…”

Niclas Alexandersson om alla Blåvitt-kopplingar

Han har spelat med sju av spelarna, papporna till två, huvudtränare, sportchef och klubbdirektör.

Dessutom är han själv pappa till en och har tränat fyra på skolan där han jobbar.

Niclas Alexanderssons koppling till dagens Blåvitt skämtar man inte bort.

– Haha, det är ju anmärkningsvärt, säger han.

Häng med nu.

Efter att IFK Göteborg i går, måndag, presenterade Marcus Berg tog den tidigare Blåvitt-mittfältaren Niclas Alexandersson, 49, ton på Twitter.

”Herregud vilken koppling man har till Blåvitts trupp nu. Har spelat med sex av spelarna (snart sju?), har spelat med papporna till två, är själv pappa till en och har tränat fyra av dem på skolan. Dessutom spelat med huvudtränare, sportchef och klubbdirektör”, skrev han då.

Under tisdagen presenterade Blåvitt även Oscar Wendt.

”Och där blev det sju!”, konstaterade Alexandersson på Twitter.

– Det var väldans vilket genomslag… det var mer att jag satt och filosoferade lite hemma i takt med att Berg blev kvar. Då började jag räkna lite på hur många i nuvarande trupp jag spelat med, jag visste att det var ett gäng. Sedan kom jag på att det fanns massa olika kopplingar till flera av dem, säger 49-åringen när Sportbladet når honom.

De sju spelarna som Alexandersson själv spelat med? Oscar Wendt, Marcus Berg, Mattias Bjärsmyr, Pontus Wernbloom, Sebastian Eriksson, Robin Söder och Jakob Johansson.

”Det var lite: ’herregud’”

Papporna han spelat tillsammans med? Magnus Erlingmark (August Erlingmarks far) och Jonas Thern (Simon Therns far).

Niclas son heter Noah Alexandersson och de fyra som 49-åringen tränat på skolan där han arbetar som fotbollsinstruktör är Patrik Karlsson Lagemyr, Jesper Tolinsson, Rasmus Wikström (utlånad) och sonen Noah.

Och så har Niclas även spelat med tränare Roland Nilsson, sportchef Pontus Farnerud och klubbdirektör Håkan Mild.

– Haha, i och med att det var 13 år sedan jag slutade i Blåvitt är det klart att det är lite anmärkningsvärt att jag spelat med sju av spelarna. Och att Noah nu spelar med dem i stället. Det var väl mest det jag kände var anmärkningsvärt. Det var lite: ”herregud, jag har spelat med sju av dem”, trots att det var 13 år sedan man slutade, säger Niclas.

– Då var det de spelarna (de sju) som var unga i laget. Det var jag, Bengan (Bengt Andersson), Mild, Thomas Olsson och Stefan Selakovic som slutade något år senare. Truppen som sådan påminner lite om hur det var då.

Är du själv involverad i Blåvitt i dag?

– IFK är lite delägare i skolan där jag jobbar. Vår målsättning är att det ska komma fram spelare som hamnar i Blåvitts A-lag, sedan är det en skola som är öppen för andra föreningar också. Vi har en del i några andra A-trupper i allsvenskan också. 

Vad tror du om IFK Göteborgs 2021?

– Jag hoppas kunna få gå dit som publik någon gång under säsongen. Det är trots allt inte riktigt samma sak nu, det känns som en viktig pusselbit som fattas för att man ska få hela känslan kring laget och fotbollen.

– Sedan, i takt med varje spelare som kommit in ökar ju förväntningarna och kraven – det ska det göra också med de namnen de har i laget. Sedan har man varit med så länge att det inte bara är att plocka in bra spelare, man ska få ihop mixen, det ska fungera.

Fotbollens ”Tomten är far till alla barnen”

Alexandersson fortsätter:

– Sedan hoppas jag personligen att man fortsätter den fina satsningen som varit på egna spelare, det är någonstans där som det kan generera intäkter, man har sålt Nygren (Benjamin) och Tolinsson, till exempel, på senare tid som kommit upp från akademin – och båda har gått hos oss på skolan. Det måste fortsätta och det tror jag är viktigt att man har en plan där, att man inte glömmer bort utvecklingen hos de unga. 

– I en klubb som Blåvitt behövs alltid resultaten, det ska komma i första hand, men jag tror att det är viktigt att man hittar den där mixen att kunna få fram yngre spelare som får speltid.

Till sist, det var någon på Twitter som skrev att du är fotbollens svar på ”Tomten är far till alla barnen”, med tanke på din Blåvitt-koppling. Håller du med?

– Haha, uppenbarligen eftersom kopplingen gjordes. Jag vet inte om jag sett filmen fullt ut, men jag vet ungefär vad den handlar om. Det ligger väl något i det, haha.

Och just det, Niclas Alexandersson har även en chef som sitter i Blåvitts styrelse.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.