Kalmar FF

Kalmar FF hänger kvar i allsvenskan

Av: 

Erik Karlsson

FOTBOLL

Jönköping Södra behövde tre – men mäktade inte ens med ett.

Kalmar FF är allsvenska även 2021.

– Det är känslosamt, säger en tårögd Viktor Elm i Dplay som avslutade karriären i och med dagens 1–0-seger.

Efter 1–3 på Stadsparksvallen i Jönköping var det Jönköping som behövde gå framåt för att kunna hota Kalmar FF:s allsvenska kontrakt.

Men i stället blev divisionsskillnaden tydlig. Kalmar FF kontrollerade hela första halvlek – där J-Södra inte ens fick iväg ett avslut. I andra lyfte Jönköping pressen lite och jämnade ut spelet men det var KFF som spräckte nollan. När J-Södra stod högt kunde Nils Fröling kontra in 1–0 och definitivt spika kontraktet i 80:e minuten.

Fröling segerskytt

Gästerna fick en chans att skapa lite nerv från straffpunkten direkt efteråt men Lucas Hägg Johansson räddade den och fixade segern. En ovanlig sådan.

KFF har inte vunnit på Guldfågeln Arena på hela säsongen. Årets enda hemmaseger, i andra omgången mot Helsingborg, kom på Fredrikskans.

Segern gör att man nu förvandlat en jumboplats i omgång 26 till säkrat kontrakt nu.

– Man är lättad och lycklig nu, vi var uträknade men reser oss på nio, säger Erik Israelsson.

”Evigt tacksam”

Men det blir ett Kalmar FF utan en broder Elm. De första 45 minuterna av ödesmatchen blev de sista som Viktor Elm spelade i KFF-tröjan, 35-åringens trasiga knä har nu gjort sitt på fotbollsplanen.

– Det är en blandning av glädje och lättnad, säger han innan tankarna på livet efter fotbollen gör att känslorna tar över.

– Det är känslomässigt, hela ens vuxna liv har man hållit på med det här och jag har fått så mycket av Kalmar FF. Jag är evigt tacksam över att ha fått vara med om det här, säger han med tårar i ögonen i Dplay.

Publisert:

LÄS VIDARE

Guldplan 2021 – AIK: ”Total kung om han går till Gnaget”

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Kalmar FF

Nanne Bergstrand

Allsvenskan i fotboll

Viktor Elm