”Dejan inser att det inte alls var bra”

Janne Andersson svarar efter festbilderna på Dejan Kulusevski

Kort efter att Dejan Kulusevski testat positivt för covid-19 fick ett videoklipp där stjärnan syns umgås med flera personer i en lägenhet spridning i sociala medier.

Under onsdagen kommenterade Janne Andersson filmklippet.

– Jag tycker inte det var ett bra beslut, säger han.

Blågult hade ett läger i Båstad mellan 24 och 28 maj. Den 29 maj mötte de Finland på Friends Arena. Därefter fick de ett antal dagar ledigt innan de den 2 juni samlades igen i Stockholm. Enligt landslagets läkare Anders Valentin hölls samtal med spelarna när de återsamlades i Stockholm. Detta för att säkerställa att de skött sig under ledigheten.

Kort efter beskedet om Dejan Kulusevskis positiva test fick ett videoklipp spridning på sociala medier. I klippet syns 21-åringen umgås med flera personer i en sammankomst i en lägenhet.

Videon påstås vara från den 30 maj, alltså mitt under spelarnas ledighet.

– Låt oss oss undersöka saken och återkomma i frågan i så fall, sa Janne Andersson under tisdagens presskonferens.

Under onsdagens presskonferens kommenterade förbundskaptenen det virala klippet.

– Jag har pratat med Dejan. Bakgrunden är att Dejan blev bjuden av sin syster och hennes pojkvän tillsammans med sin flickvän på en middag. När de kommer och ska käka är några av hans kompisar där som en överraskning. Det blev han jätteglad för. Dejans grundinställning är att han har haft corona, han har inte varit så bekymrad – jag tillhör också dem, jag har känt mig immun. Det var hans inställning. Så här i efterhand inser han att det inte var bra, säger Andersson.

Kulusevski kommer inte straffas av landslaget

Andersson fortsätter:

– Jag tycker inte det var ett bra beslut, men hans smitta kommer med all säkerhet inte därifrån, utan det rör sig om en anhörigsmitta. Dejan är så klart jätteledsen över det här, problemet är som sagt att han inte visste, när han kom in i bubblan, att han kunde bli sjuk. Det är jättetråkiga omständigheter där vi har hamnat.

Kulusevski riskerar däremot inte några repressalier, berättar förbundskaptenen.

– Jag håller inte på med repressalier. För mig är det så att man resonerar med människor – och sedan går man vidare. Han beklagar det här mest av alla i hela världen, det som har hänt. Han är välkommen tillbaka när han blir frisk.

Andersson avslutar:

– Jag pratade med Dejan både i går och i dag och han kände sig piggare i dag.

Kulusevski missar i och med sitt positiva covid-test EM-premiären mot Spanien på måndag.

TA UT DITT DRÖMLAG I EM-ELVAN HÄR

Allt om fotbolls-EM 2021

Senaste nyheterna Spelschema Tabeller TV-tider Alla trupper & spelare

Videon på Dejan Kulusevski har spridits på sociala medier efter hans positiva coronatest.
Videon på Dejan Kulusevski har spridits på sociala medier efter hans positiva coronatest.
Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.