Avslöjar: Här jagar AIK nyförvärv

Björn Wesström och chefsscouten Tobias Ackerman.
Björn Wesström och chefsscouten Tobias Ackerman.

AIK är på scoutresa i Serbien.

Enligt Sportbladets uppgifter söker klubben efter spelare att värva i sommar.

Målet: en offensiv mittfältare och/eller ytterforward.

AIK har letat – och värvat – spelare från regionen även tidigare. Vänsterbacken Stipe Vrdoljjak (Kroatien) och och anfallaren Sulejman Krpic (Bosnien) blev dock inga utropstecken i allsvenskan.

Nu hoppas klubben bli mer framgångsrika i Serbien. Pandemin har slagit hårt mot den serbiska fotbollsekonomin. Därför ska det finnas större möjligheter än tidigare att värva yngre kvalitetsspelare för en billigare peng. Sedan tidigare finns dessutom serberna Budimir Janosevic, som kom från Brommapojkarna till AIK, och Bojan Radulovic i klubben.

Redan till sommaren?

Enligt Sportbladets uppgifter är chefsscouten Tobias Ackerman på plats i landet för att scouta nyförvärv som kan bli aktuella att värva redan i sommar. Det vill han dock inte bekräfta för Sportbladet.

”Var jag är och vilka spelare jag tittar på rapporterar jag bara till min sportchef Henrik Jurelius”, skriver Ackerman i ett sms.

Sportbladet erfar att AIK framför allt siktar på att stärka offensiven. Det rör sig om en offensiv mittfältare eller ytterforward. Hittar klubben rätt typ av spelare kan det bli tal om att värva in ett nytt namn redan till sommarens transferfönster.

Allt inför fotbolls-EM

Stor guide med allt inför EM 2021: Spelschema, tv-tider och arenor
Här är Sveriges trupp till fotbolls-EM: Fakta om alla spelare
Alla nyheter om EM i fotboll 2021

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.