Peps order – om Nilsson Lindelöf

Foto: DPI
Victor Nilsson Lindelöf ryktades till Manchester United i vinterfönstret men blev till slut kvar i Benfica.
FOTBOLL

Han stoppades från en övergång till Manchester United i januari.

Nu uppges United få konkurrens i jakten på Victor Nilsson Lindelöf.

Enligt italienska och portugisiska medier kommer Manchester City ge sig in i dragkampen.

Foto: REX
Pep Guardiola.

Manchester United var nära att ro värvningen i land redan i januari.

Men affären sprack i sista stund.

Enligt Sportbladets uppgifter kom United och Benfica inte överens om prislappen på den 22-årige svenske landslagsmannen.

Victor Nilsson Lindelöf har haft en utköpsklausul på motsvarande 300 miljoner kronor. Ett pris som United ska ha varit villigt att betala, men också ett pris som Benfica ska ha tyckt varit för lågt.

Den portugisiska klubben tog hjälp av Jorge Mendes för att få upp priset, men stjärnagentens goda relation till just Manchester United ska ha försvårat förhandlingarna och affären har – åtminstone tillfälligt – skjutits fram.

Flera storklubbar med i jakten

Men det är inte bara United som har ögonen på den svenske mittbacken.

Klubbar som Juventus, Inter, Milan, Roma, Real Madrid och PSG sägs vara med i jakten – och nu uppger såväl italienska som portugisiska medier att även Manchester City ger sig in i dragkampen.

Order från Pep

Portugisiska O Jogo – som hänvisar till italienska uppgifter – skriver att tränaren Pep Guardiola personligen bett klubbledningen att ”följa utvecklingen kring Victor Nilsson Lindelöf noga”.

Manchester United ska dock, alltjämt, sitta i förarsätet då man enligt uppgift förhandlat till sig ”första tjing” på den 22-årige svensken om och när Benfica går med på att sälja honom.