Jordans pik mot AIK: ”Inte förvånad att det var Guidetti”

Uppdaterad 2023-02-08 | Publicerad 2023-02-07

BELA VISTA. FC Köpenhamn mot AIK på fredag.

Då skickar Jordan Larsson en pik mot John Guidetti efter gårdagens träningsgräl med Kristoffer Nordfeldt.

– Jag tänkte att det var hundra procents chans att det var Guidetti som drog igång bråket, säger han och skrattar.

Följ ämnen

Jordan Larsson fick sina första 90 minuter med FC Köpehamn (0–0) i träningsmatchen mot Viking Stavanger. Därmed är risken stor att han inte spelar så mycket mot AIK på fredag.

– Det får vi se. Det är upp till tränaren. Men ja, att jag gjorde 90 i dag tyder på att det kan bli så.

Tråkigt att kanske inte spela mot gamla lagkamraterna?

– Ja, det är klart. Jag hade velat möta Alexander Milosevic, Kristoffer Nordfeldt, Sotirios Papagiannopoulos och John Guidetti. Jag var bara i AIK i tre månader men vi har en jättebra relation och kontakt med varandra än i dag.

PLUS: Inventering 2023, AIK: ”Han är guld värd”


Jordan Larsson.

”Hoppas de löst sitt gräl”

Har du någon hälsning till AIK inför matchen?

Larsson ler brett när han får frågan och skickar direkt en passning mot AIK.

– Jag hoppas Kristoffer Nordfeldt och Guidetti har löst sitt gräl. Om det är någon som ska bråka så är det John, om man säger så. Om någon drar igång det. Han gillar ju att tjöta, skrattar Larsson och syftar på gårdagens gräl mellan spelarna.

Vad tänkte du när du läste om det?

– Jag tänkte att det var hundra procents chans att det var Guidetti som drog igång bråket. Det finns ingen annan som kan dra igång något som John. Jag var absolut inte förvånad att det var han.

Spelade ”falsk nia”

Larsson fick slita rätt hårt under sin första hela match för FCK. Han spelade som falsk nia och hade svårt att hitta helt rätt i positionen.

– Mina kvaliteter som fotbollsspelare passar i den rollen. Det handlar bara om att att hitta relationerna med lagkamraterna. Men stundtals känns det helt okej. Jag hade några lägen som jag kunde ha gjort bättre, men det var skönt att göra 90 minuter för det var länge sedan.

Utöver Larsson så startade 17-årige Roony Bardghji, landslagets Viktor Claesson och dessutom målvakten Karl-Johan Johnsson matchen.

John Guidetti