Potter rasande: ”Trodde aldrig jag skulle få höra burop”

Foto: Bildbyrån
FOTBOLL

Han har gjort underverk med Östersunds FK.

Men efter söndagens mållösa möta med Halmstad möttes Graham Potter av burop hemma på Jämtkraft Arena.

– Att folk ska häckla oss håller inte. Jag är ledsen om jag gör någon upprörd, men det är vad jag tycker, säger tränaren besviket enligt ÖP.

Föreningen är bara drygt 20 år gammal och har sedan Graham Potters intåg 2011 gått stadigt från division 2 hela vägen upp till toppen av svensk fotboll.

Den senaste månaden har Östersunds FK, tack vare guldet i svenska cupen, tagit sitt första kliv ut i Europa och där sensationellt fällt turkiska jätten Galatasaray.

Dagens hemmamöte med Halmstad blev däremot en missräkning.

Efter resultatet 0–0, med en B-betonad ÖFK-elva, kunde spridda burop höras på Jämtkraft Arena – något som inte uppskattades av hemmalagets tränare.

”Vi behöver support”

Med ett brandtal gav Graham Potter uttryck för en stark besvikelse på den efterföljande presskonferensen.

– Mina spelare var helt fantastiska i dag. Deras karaktär var otrolig och jag är besviken över att publiken på vissa läktarsektioner inte uppskattade deras insats. Jag trodde aldrig att jag skulle få höra burop från vår egna publik här. Jag vill tacka den personen för att ha gjort mig så arg som jag någonsin varit hos den här klubben, säger Potter enligt Östersunds-Posten och fortsätter:

– Om folk inte förstår vad som händer här är det svårt att gå framåt. Ni frågar mig varje vecka om det är svårt att spela i allsvenskan och Europa League. Det är klart att det är. Vi behöver support från folket. Det är 0–0 och vi försöker, sedan blir en av våra spelare häcklad. Det är otroligt. Falkarna var fantastiska däremot, men vi kämpar på. Förhoppningsvis finns det tillräckligt med folk som förstår fotboll som kan förstå oss.

Negativ trend

Östersund kommer närmast från en 0–3-förlust borta mot Djurgården och en 1–0-seger mot Fola Esch i kvalet till Europa League, dock efter en inte allt för övertygande insats.

Men 0–0 mot Halmstad är inget att skämmas överdrivet mycket för, enligt Potter.

– Vi försökte allt. Haksabanovic är en skaplig spelare, va? Vad är hans marknadsvärde? 30 miljoner? Han är inte så dålig. De här lagen som kommer hit är inte skräp, säger engelsmannen irriterat och fortsätter:

– Tror folk att vi bara ska kunna rulla ut folk för att vi är Östersund är det lika bra att stanna hemma och se något på tv, sade en irriterad Graham Potter under presskonferensen.

Nästa match för Östersund är på torsdag. Då väntar returmöte med Fola Esch där segraren går vidare till playoff i Europa League.

ARTIKELN HANDLAR OM