Fischer: ”Klart vi vill vinna gruppen”

DEVENTER. Sverige körde över Ryssland spelmässigt och vann komfortabelt.

Siktet är inställt på gruppvinst och målkalas mot Italien för att helst undvika värdnationen Holland i kvartsfinalen.

– Det är klart vi vill vinna gruppen, men prio nummer ett är att gå vidare. Vi fokuserar enbart på Italien, säger Nilla Fischer.

Sverige ägde det mesta av bollen mot Ryssland och hade möjligheter att vinna med flera mål. Segern skrevs till slut till 2-0 efter mål av Lotta Schelin och Stina Blackstenius.

Efter två matcher har Sverige fyra poäng och 2-0 i målskillnad - toppar gruppen före Tyskland som vann mot Italien med 2-1.

– Vi är väldigt överlägsna, utan att vi är hundraprocentiga. Nu ska vi gå in och försöka vinna mot Italien, det krävs en bra prestation för det, säger Nilla Fischer.

”Gör det med självförtroende”

Är ni klara för kvartsfinal?

– Det är klart det skulle krävas oerhört mycket för att Tyskland ska tappa mot Ryssland. Ju längre turneringen desto tröttare tror jag Ryssland blir, Tyskland har inte det problemet. Vi försöker verkligen fokusera på nästa match, men det är klart att vi gör det fyllda med självförtroende.

Om Tyskland går förbi Sverige i grupptabellen blir det en andraplats. Då väntar förmodligen hemmanationen Holland.

– Jag vill inte säga så mycket om motståndaren i en förhoppningsvis kommande kvartsfinal, säger Fischer.

– Holland har varit väldigt starka i första halvlek. De spelar på hemmaplan och det har varit fullsatt, så det är klart att de får extra energin. Men när det är kvartsfinal kan allting hända. Oavsett vem vi möter så måste vi vara bra. Blir det Holland ska vi se till så att det passar oss.

”Klart vi vill vinna gruppen”

Som vanligt vill de svenska spelarna ta en match i taget.

– Det är klart att vi vill vinna gruppen, men prio nummer ett är att gå vidare. Vi kommer fokusera enbart på matchen mot Italien, säger Fischer.

Men ni kommer att gå för många mål mot Italien?

– Om vi leder med 2-0 eller liknande kommer vi inte att slå av på takten. Det är bra för självförtroendet att inte backa hem eller stänga matchen då. Det kommer inte vara någon dumdristig offensiv, men det är klart att vi kommer att gå för många mål.

Sverige möter Italien på tisdag.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.