Chelsea kan bannlysas från Kina

Foto: Rui Vieira / TT / NTB Scanpix
FOTBOLL

Chelsea-spelaren Kenedy skrev ”Fuck Kina” och ”Vakna upp, Kina-idiot” på Instagram under lagets försäsongstour i Kina.

Nu rapporterar Goal att de regerande PL-mästarna kan bannlysas från Kina på obestämd tid efter inläggen som rört upp känslor hos de kinesiska fansen.

Chelsea är just nu på försäsongstour i Asien, och mötte i helgen Arsenal i Kina. Men det är inte deras 3–0-seger över Londonrivalen som främst fastnat på kinesernas näthinnor.

Istället är det de postningar på Instagram som Chelseas 21-årige brasilianare Kenedy lade upp som fått mest uppmärksamhet.

Kenedys skrev ”Porra China”, som kan tolkas som ”Fuck Kina”, när han la upp en bild av sig själv och ”Acorda China Vacilao", vilket kan översättas till ”Vakna upp, Kina-idiot”, då han tog en bild av en sovande säkerhetsvakt.

Bilderna ansågs nedlåtande av många kinesiska fans och brassen buades ut av stora delar av publiken under lördagens match mot Arsenal.

Chelsea gick ut och bad om ursäkt för sin unge spelare.

– Kenedys agerande var ett misstag som han kommer lära sig mycket av. Hans beteende representerar inte hela laget och han har blivit tillrättavisad.

Kenedy tog bort sina inlägg och bad även han om ursäkt, på Instagram.

– Det var aldrig min mening att förolämpa någon och jag inser nu att mina kommentarer var helt olämpliga.

”Övervakar situationen noga”

Men det är inte säkert att historien slutar där. För nu skriver Goal att det finns en möjlighet att Chelsea kan stoppas från att resa in i Kina på obestämd tid.

Källor till Goal säger att myndigheter i Kina beordrat medier att ta bort alla nyhetstexter om Chelsea på sina hemsidor och appar. De ska också ”övervaka situationen noggrant”.

Flera frakturer på Pedro

För Chelsea-anfallaren Pedro, som tvingades bryta matchen mot Arsenal med en befarad hjärnskakning, är läget lite allvarligare än först trott.

Tränaren Antonio Conte sa under måndagen att spanjoren har flera frakturer i ansiktet men att han ska kunna träna med en mask om tio dagar.

Chelseas försäsongstour rullar nu vidare i Singapore, där match mot Bayern München väntar under tisdagen.

ARTIKELN HANDLAR OM