Sågar värvningarna: ”Tar död på sporten”

Foto: Dave Thompson / TT / NTB Scanpix
FOTBOLL

Neymar har sålts för 2,2 miljarder – och Manchester City har slagit rekord efter rekord.

Nu rasar Pep Guardiola och en rad experter.

– Det är ohållbart, säger Guardiola.

Sommarens övergångsfönster har redan slagit mängder av rekord.

Manchester City har slagit övergångsrekord tre gånger om under sommaren: Ederson (världens dyraste målvakt), Kyle Walker (världens dyraste försvarsspelare) och Benjamin Mendy (tog över Walkers rekord någon vecka senare).

Och Paris Saint-Germain slog alla tiders rekord när Barcelonastjärnan Neymar värvades in för 2,2 miljarder kronor.

Värvats för tio miljarder

Nu vill Pep Guardiola sätta ned foten.

– Så fort vi handlar i Tyskland, Spanien eller Italien – det gäller United, Chelsea och alla stora klubbar – är det tio till 15 miljoner pund dyrare. Men om vi handlar i England är det 20 till 25 miljoner pund dyrare, säger Guardiola enligt Daily Mail.

Manchester City har själva spenderat drygt 2,4 miljarder kronor på nyförvärv under sommaren.

Och totalt har det redan värvats för tio miljarder kronor (!) i Premier League.

– Det är ohållbart. Förr eller senare måste det sluta. Det började med Real Madrid när de värvade Cristiano Ronaldo och Gareth Bale. Allt blir bara dyrare, nu med Neymar. Men det här måste upphöra, säger Guardiola.

”Det är galenskap”

Även Daily Mirrors fotbollsexpert Robbie Savage, med ett förflutet i Premier League-klubbar som Leicester och Blackburn, är upprörd över de växande summorna.

”De kraftiga överpriserna för mediokra spelare måste sluta innan det dödar hela sporten. Det här är galenskap – när en enda spelare är dyrare än att bygga ett helt sjukhus eller en skola har övergångsmarknaden tappat det helt”, skriver Savage i sin kolumn i tidningen.

ARTIKELN HANDLAR OM