Fischer röt ifrån – ”Sa håll käften till dem”

Nilla Fischer ställs mot tyska lagkamrater i premiären: De har ingen känsla

FOTBOLL

ARNHEM. Nilla Fischer har lessnat rejält på pikarna från lagkamraterna i Wolfsburg.

Nu vill mittbacken ha sin revansch på tyskorna.

– De har absolut ingen känsla. Efter OS sa jag faktiskt ’håll käften’ till dem.

Foto: DANIEL STILLER / BILDBYR N

Sverige har inte vunnit mot Tyskland i ett mästerskap sedan 1995 och flera av veteranerna i det svenska laget har åkt på många tunga förluster mot den stora dominanten, som bland annat vunnit sex raka EM-titlar.

Nilla Fischer, till vardags kapten i tyska topplaget Wolfsburg, nämner förlusten i hemma-EM, VM 2015 och i OS-finalen i fjol som svidande. 

– I OS-finalen kunde vi lika gärna ha vunnit, det är det som gör mest ont. Hemma-EM var också fruktansvärt och i VM 2015 sprang jag i sand hela den matchen, där hade vi inte så mycket att komma med, säger hon. 

Den tråkiga resultatraden mot det tyska landslaget försöker hon och det svenska laget inte att tänka på. Men hennes lagkamrater i Wolfsburg försvårar det hela. 

”De är inte ödmjuka”

Blir det mycket gliringar?

– Ja! Och de har absolut ingen känsla när och vad de ska säga. De är inte så ödmjuka efteråt. Åh vad jag ska ge igen! Det har varit fyra år av gliringar. 

Vad har de sagt?

– Det värsta var efter OS. Direkt när jag kom hem fick jag höra 'ni kom tvåa', 'förlorade igen', 'det gick som vanligt' och blablabla. Då sa jag faktiskt ’håll käften’ till dem. Åh, jag blir så trött på det. Man behöver inte göra det direkt när man ses. 

Vem är det som gjorde det?

– Det var allihop. (Alexandra) Popp, (Lena) Goessling, Almuth (Schult), Anna Blässe, gänget. Det är mycket sånt skit.

Hur ska du ge igen?

– Jag vill inte säga för mycket nu för vi har inte spelat än, men om vi tar oss längre än dem ska de definitivt få veta det så fort jag kommer tillbaka till omklädningsrummet. 

En skön målbild att ha?

– Ja, det är väldigt triggande för mig personligen. Nu jävlar ska de få på nöten! Haha.

Nervositeten ’ett helvete’

Nilla Fischer har inte bara de tyska motståndarna att tampas mot. Den svenska mittbacksjätten kämpar även mot nervositeten som alltid varit ett problem för henne.

– Innan jag får värma upp kommer det att vara ett helvete som alltid, det blir inte bättre med åren. Jag har inte hittat ett sätt att få bort det, så det är bara att omfamna nervositeten. Jag vet att det släpper när jag går ut på planen.

Hennes tyska kompisar låter hon i alla fall tro att allt, exakt allt, är toppen.

– Det är roligt hur man skriver till vissa av dem: Allt är jättebra, jag känner mig skitpigg, det har sett skitbra ut och vi har haft skitbra träningar, haha.

Snabbaste vägen till största och bästa nyheterna – ladda hem Sportbladet app (iPhone)
Snabbaste vägen till största och bästa nyheterna – ladda hem Sportbladet app (Android)