Klart: Hysén förlänger med IFK Göteborg

Foto: JÖRGEN JARNBERGER / BILDBYRÅN
FOTBOLL

Intern skytteligaledare.

Nu förlänger Tobias Hysén med IFK Göteborg.

– Det var inget svårt beslut att ta, säger 35-åringen till klubbens hemsida.

IFK Göteborg har haft en tung vår och låg, inför omstarten av allsvenskan, på en elfteplats.

Men Tobias Hysén har gått att känna igen.

Totalt har han nu gjort sex mål, bäst i IFK Göteborg, men hans framtid har varit osäker.

Efter säsongen var hans kontrakt tänkt att gå ut och frågetecknen var många.

– Den som visste vad klubben vill... Nä, jag gör det som är bäst för klubben, vill de att jag ska köra vidare så tar jag ett snack med familjen, så får vi se, sa Hysén efter 2–0-vinsten mot Jönköpings Södra i början av juli.

”Velat fortsätta hela tiden”

Men nu står det klart.

Hysén förlänger sitt kontrakt över nästa säsong.

– Både jag och klubben har egentligen velat fortsätta hela tiden. Nu när det har gått förhållandevis bra för mig personligen i år, så handlade det mer om att känna efter om jag ville spela ett år till och det känner jag att jag vill. Så det är bara att köra på, säger Hysén till ”Blåvitts” hemsida, och fortsätter:
– Sedan sitter många på utgående kontrakt och en del kanske försvinner till nästa år. Då känns det rätt att kunna vara en av dem som stannar kvar.

”Jätteglada”

Tobias Hysén kom till IFK Göteborg från Kina inför säsongen 2016. Förra året stod han för tio mål på 28 matcher, i år har han redan gjort sex mål – och tre assist – på tio starter.

– Vi är jätteglada över att Tobias även fortsatt kommer spela för oss. Det är en duktig fotbollsspelare som dessutom har ett stort IFK-hjärta, säger sportchef Mats Gren.

Får nytt nummer

Klubben meddelar även att Hysén framöver komma spela i tröjnummer sju, ett nummer som tidigare tillhört Mads Albaek, som lämnar för spel i Tyskland. Hysén hade sjuan från 2007 till 2013.

– Det har alltid varit mitt nummer och jag har sett fram emot den dagen jag kan ta tillbaka det. Det blir lite speciellt att dra på sig den tröjan igen, säger han.

ARTIKELN HANDLAR OM