Här är listan som HBK-talangen är på väg in på

Sead Haksabanovic kan slå Fredrik Ljungbergs transferrekord

Foto: BILDBYRÅN
Sead Haksabanovic.
FOTBOLL

Återstart för allsvenskan.

Men kanske också några av de sista chanserna att se Sead Haksabanovic, 18, i Halmstads BK – innan han spräcker Fredrik Ljungbergs transferrekord på 40 miljoner kronor från 1998?

– Vi för dialoger med flera klubbar, säger Halmstads manager Janne Jönsson.

På lördagkvällen tar HBK emot Elfsborg vid återstarten av allsvenskan i ett sommarfirande Halmstad.

Kanske blir det mer att fira i den halländska metropolen framöver.

Enligt samstämmiga uppgifter tycks jakten på HBK-talangen, och vid det här laget redan mycket fotbollserfarne, Sead Haksabanovic bli allt mer intensiv.

Alla stora ligor

– Det har varit många samtal den senaste tiden. Det har varit klubbar från alla de största ligorna som har hört av sig, säger Janne Jönsson, som numera är manager i Halmstads BK när Igor Krulj tagit över tränaransvaret.

Jönsson vill inte kalla det regelrätta förhandlingar med klubbar eller representanter och agenter.

– Vi för dialoger.

Intresset är så pass hett för mittfältaren, som nyligen efter flera år som svensk pojk- och ungdomslandslagsman valde att spela för Montenegro, att HBK tror att en försäljning av Sead Haksabanovic kan utmana och till och med ge mer än de 40 miljoner kronor som klubben fick in när Fredrik Ljungberg såldes till Arsenal 1998.

– Vi hoppas det och det är absolut möjligt, säger Jönsson. 

Bud närmaste veckan

Sead Haksabanovics pappa, Senad, som hjälper sonen som en slags agent, har fått släppa över en del av kommunikationen från intresserade till HBK.

– Det ringde hela tiden. De kommande veckorna tror jag det kommer bli mer konkreta bud, säger Senad Haksabanovic. Sedan får vi titta närmare på två, tre av de mest intressanta och kanske åka på besök.

I vintras backade talangen i sista stund ur från en flytt till Club Brügge och tackade nej till ett bud från italienska Inter.

Nyligen sa Sead Haksabanovic i en intervju med Sportbladet:

– Jag känner mig redo så risken är nog ganska stor (att det blir en flytt i sommar). Det kan vara bra för HBK att få in de pengarna. Det kan också bli så att jag spelar kvar här säsongen ut.

Hur ser du på Alexanders Isaks klubbval, att gå till Borussia Dortmund där det hittills blivit väldigt lite speltid?

– Jag vill inte gå till ett sådan stor klubb i ett första steg. En mindre klubb men i en stor liga känns mer rätt. Då tror jag att jag har större chans att spela. Jag hade inte valt ett sådant megakliv, sa 18-åringen.

VNL-affären bra upplägg

Hur rimmar den ambitionen med HBK:s önskan att få en så hög transfersumma som möjligt?

 – Det finns ingen motsättning. Jag tror att både Sead kan känna att det är rätt miljö för honom att gå till och vi kan få bra betalt, säger Janne Jönsson. Stämmer inte alla parametrar kan han bli kvar. Just nu är det 50/50 att han flyttar.

Senad Haksabanovic:

– Det går att lösa på ett bra sätt för Halmstad. Se på Victor Nilsson Lindelöfs klubbyten. Västerås fick väldigt bra betalt trots att han tog det steg för steg i Benfica.