Förbundskaptener går ner i lön

Av: Emil Eiman Roslund

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

Fotbollsförbundskaptenerna Janne Andersson och Peter Gerhardsson sänker temporärt sina löner med 20 procent.

– Kändes naturligt, säger Janne Andersson.

Svenska fotbollförbundet, SvFF, meddelar att såväl herr- som damlandslagets förbundskapten kommer fram till sista maj avstå en femtedel av lönen, det började att gälla från och med fjortonde april.

Ett förslag som Janne Andersson och Peter Gerhardsson själva lade fram.

– Vi har ett ansvar att göra vad vi kan, och göra det i tid, för att skydda vår verksamhet långsiktigt i en mycket osäker och utmanande situation. Det är såklart mycket glädjande att våra förbundskaptener känner ett sådant ansvar för svensk fotboll att man är beredd att göra detta, säger SvFF:s generalsekreterare Håkan Sjöstrand.

Förutom förbundskaptenduon kommer även deras närmsta kollegor, assisterande förbundskaptenerna Peter Wettergren och Magnus Wikman, att sänka lönen under samma period. För lönesänkningen kommer SvFF inte söka statligt stöd, men tidigare i april korttidspermitterade förbundet 90 anställda, bland andra förbundskaptenerna.

– Min arbetssituation har förändrats en hel del den senaste tiden. Ligafotbollen har ju ställts in vilket gör att jag inte kan resa runt och titta på spelare. Det gör att jag har betydligt mindre att göra och därför kändes det rätt och naturligt att även gå ned i lön, säger herrlandslagets Janne Andersson.

Publicerad: