Ekdals svar på Greta Thunbergs fråga

Av: Emelie Fredriksson

Publicerad:
Uppdaterad:
Greta Thunberg och Albin Ekdal.
Foto: Min Stora Dag (YOUTUBE) / BILDBYRÅN
Greta Thunberg och Albin Ekdal.

Albin Ekdal gästar Min Stora Dag med vänner på Youtube.

Där passar Greta Thunberg på att fråga fotbollsstjärnan hur han håller sig i form när han sitter i karantän.

– Det är inte helt lätt. Motivationen är inte på topp, svarar han.

Välgörenhetsorganisationen Min Stora Dag har en Youtubekanal där Albin Ekdal är senaste gästen från sitt hem i Italien där han spelar med Sampdoria.

Flera barn som organisationen riktar sig till ställer frågor till den svenska landslagsmittfältaren.

Bland annat svarar han att Zlatan Ibrahimovic och Cristiano Ronaldo på frågan vem som är den svåraste spelaren han har mött. Han listar även John Guidetti, Mikael Lustig och Victor Nilsson Lindelöf som hans bästa kompisar i landslaget.

Får fråga av Thunberg

Även klimataktivisten Greta Thunberg har skickat in en fråga – hur han som fotbollsspelare håller sig i form och vältränad när han uppmanas stanna hemma.

Efter att ha sett klippet med Thunbergs fråga säger Ekdal att det var trevligt att ”träffa” henne.

Ekdal, som var sjuk i corona i mars, visar en träningscykel, pilatesboll och gummiband han har hemma och svarar:

– Det är inte helt lätt att hålla sig i form när man har suttit hemma ensam i fem veckor som jag har gjort. Motivationen är inte på topp men man försöker göra sitt bästa och vi får ett träningsschema skickat till oss av vår klubb som inte vill att vi bara sitter i soffan och äter glass, säger Ekdal.

Toppformen kommer dröja

Han tror att laget kommer att börja träna ihop om en till två veckor men att formen kommer dröja eftersom de då inte spelat på sex-sju veckor.

– Det tar kanske tre, fyra veckor för att träna upp sig i matchform, toppform igen. Det är en ganska lång process när kroppen vilar så länge, säger Ekdal.

Organisationen Min Stora Dag riktar sig till barn med svåra sjukdomar och diagnoser. Min Stora Dag med vänner är en satsning för att glädja de barnen som nu tvingas vara hemma på grund av coronapandemin.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN