Välkommen till FHM:s fotbollsfalang Football Radical

Av: Sportbladet.se

Publicerad:

Hur mycket handsprit är för mycket? Hur lång är evigheten när man börjar närma sig slutet? Hur länge ska vi leva utan fotboll?

Vi gör som oroliga ekonomer och efterlyser ett SLUTDATUM.

Välkommen till Folkhälsomyndighetens fotbollsfalang Football Radical.

Två veritabla franska fotbollsinstitutioner har gått bort varav en i Covid-19. Det får sätta sin prägel på veckans avsnitt som gör en liten runa över den oefterhärmlige Marseille-bossen Pape Diouf och förre förbundskaptenen Michel Hidalgo.

Simon argumenterar för att coronaviruset riktiga obehag, utöver döden då, är hur svårt det är att förhålla sig till något som inget vet när det tar slut. På så sätt liknar det en Hitchcock-film mer än en fotbollsmatch. Och ännu vet vi inte heller om Svenska Folhälsomyndigheten är Chelsea eller Gais.

Johanna diskuterar fotbollens eventuella skuld i smittspridningen i norra Italien och Spanien, där man nu pratar om ett Champions League-möte som ”match zero”.

Bank har ocskså grottat ner sig i den fjärde sockeln vid Trafalgar Square, där David Shrigleys tumme upp plockats ner och gissa om slutet nära. Johanna gissar vilt och förbluffande nog helt rätt.

I västafrika har en gammal fotbollshjälte och nutida politisk ledare tagit sitt ansvar och sjungit in årets hittills bästa och mest upplysande corona-låt. Och herregud vad det svänger.

Det är som det är Football Radical: Lite fotboll, lite kultur och väldigt mycket handsprit.

Dessutom: Kerstin Hessius, Jean-Paul Sartre, Woddy Allen och Georg Åby Ericsson. Ja, det är väl det hela.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.