Antonius Alias och Nikola Gavov målskyttar när Syrianska Eskilstuna IF vände

Av:  Sportbladets textrobot

I halvtid var Värtan i ledningen med 1–0 på Kaknäs. Men Syrianska Eskilstuna IF vände – och vann. Till slut blev det 1–2 i matchen i division 3 södra Svealand i fotboll.

– En tät och jämn match som hade kunnat sluta hur som helst. Vi inleder bäst och tar rättvist ledningen i den första halvleken, andra delen av första halvlek är sämre från vår sida och kvitteringen kommer därför logiskt. I andra halvlek skapar vi fyra jättelägen men ribban, stolpen och en storspelande bortamålvakt höll ställningen jämn fram till slutminuterna där Syrianska var det laget som lyckades avgöra, kommenterade Värtans tränare Magnus Bäckström.

Syrianska Eskilstuna IF:s tränare Sami Hanna tyckte till om matchen:

– Vi får ett riktigt billigt straff första kvarten men vi visar moral och kopplar greppet och vi kvitterar efter mönsteranfall. I andra fortsätter vi på samma sätt och efter fint anfall igen så avgör vi matchen på slutet. Vi visar moral hjärta och klass. Jag är stolt över killarna med tre matcher i benen denna veckan och de presterar bra fotboll. Tre poäng är starkt.

Syrianska Eskilstuna IF:s mål gjordes av Antonius Alias och Nikola Gavov. Joakim Alriksson stod för Värtans enda mål.

För hemmalaget betyder resultatet tionde plats i tabellen. Syrianska Eskilstuna IF är på sjunde plats.

På lördag 29 augusti 14.00 spelar Värtan borta mot Viljan, och Syrianska Eskilstuna IF hemma mot FoC Farsta.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.