”Valde bort dem på grund av Liverpool”

Av: Emil Eiman Roslund

Publicerad:
Uppdaterad:

Borussia Dortmunds nyförvärv Emre Can tackade nej till flera Premier League-klubbar i vintras – bland annat Manchester United.

Detta på grund av tyskens klubbhistorik.

– Jag övervägde inte förslaget för en sekund, säger mittfältaren.

Emre Can.
Foto: TT
Emre Can.

Drygt en månad efter att Emre Can lämnade Juventus för Borussia Dortmund på lån avslöjar 26-åringen om de andra förslagen han fick under januaritransferfönstret.

– Jag fick erbjudanden från tre olika Premier League-klubbar, en var Manchester United. Men jag övervägde inte det förslaget för en sekund med tanke på mitt förflutna i Liverpool, säger Emre Can till Kicker.

”Dortmund passar mig”

Can kom till Manchester Uniteds rival Liverpool sommaren 2014 men lämnade fyra år senare när kontraktet med den nuvarande tabellettan i Premier League gick ut. Tyske mittfältaren gick då till Juventus som bosman, där stagnerade karriären och i höstas blev han inte ens registrerad i Juves Champions League-trupp.

För att kunna ha en chans att bli uttagen till EM i sommar gick han därför till Bundesligatvåan Borussia Dortmund på lån. Där har han varit ordinarie, fem starter och ett mål i ligan och 90 minuter i första åttondelsmötet med Paris Saint-Germain i Champions League.

– Jag har alltid haft stor sympati för Dortmund, jag ville gå till en klubb där jag behövdes och kunde vara viktig för laget. Dortmund passar mig, och jag passar bra in i Dortmund.

Publicerad:

LÄS VIDARE