Spelare i karantän – matchen skjuts upp

Matchen mellan Manchester City och Arsenal skjuts upp.

Detta efter att flera spelare och ledare i Arsenal har satts i coronakarantän.

Igår kom nyheten att Olympiakos ägare Evangelos Marinakis smittats av coronavirsuet covid-19.

Den 27 februari möttes Olympiakos och Arsenal och efter matchen ska flera spelare och ledare i Londonlaget ha varit i kontakt med den grekiska ägaren.

Evangelos Marinakis.
Evangelos Marinakis.

Skjuter upp stormatchen

Som ett försiktighetsåtgärd har nu Arsenal isolerat dessa personer i 14 dagar. Därmed är de inte tillgängliga under kvällens Premier League-match mot Manchester City och ligan beslutade därför att skjuta upp matchen.

Arsenal skriver att chansen är väldigt liten att deras spelare och ledare har smittats men väljer att följa den brittiska regeringens riktlinjer för coronahantering.

Wolverhampton tvingas spela

Trots att Olympiakos ägare blivit smittad kommer klubbens Europa League-match mot Wolverhampton spelas under torsdagen, dock inför tomma läktare.

Wolves bad om att få matchen framflyttad men förfrågan avslogs av Uefa.

– Vi anser att bortaresan utgör en onödig risk för spelarna, personalen och supportrarna i dessa kritiska och ovissa tider, skriver Wolves i ett pressmeddelande.

Stryktipset på lördag: Läs expertens tips och allt om skrällarna här.

PODD Resor i coronatider – det måste du tänka på

I dagens Aftonbladet Daily pratar vi om vad som gäller med utlandsresor i corona-tider. Gäst är konsumentrådigare Maria Wiezell.

 
Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify
 
Eller ⬇️ Klicka på PLAY-knappen

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.