Svenska anfallaren klar för portugisiska rekordlaget

Julia Spetsmark har lämnat USA och landat i Portugal.

Den svenska anfallaren är klar för rekordlaget Benfica.

– Det känns stort, säger hon till Sportbladet.

SL Benfica
SL Benfica

Glenn Strömberg, Jonas Thern, Stefan Schwarz, Mats Magnusson, Anders Andersson, Victor Nilsson Lindelöf och... Julia Spetsmark.

– Jag blir första svenska i Benfica då, det känns lite häftigt, säger Julia Spetsmark som ser att damfotbollen är på frammarsch även i Portugal:

– Det känns som att man är en del av något större. De här vindarna som blåser är något som händer här och nu.

”Kändes självklart”

Den 30-åriga anfallaren sällar sig nu till en rad framgångsrika svenska fotbollsspelare. Under fredag kväll har hon skrivit på ett kontrakt med den portugisiska klubben.

– De kom med ett bra förslag och när jag gav mig in och kollade laget och bakgrunden och ambitioner kändes det självklart. De startade damlag och gick till högsta ligan. Ambitionen är att göra ett namn i Europa, berättar hon.

Benficas damlag startade 2017 och det blev succé direkt. Laget leder ligan före Sporting CP. På kontot finns 87 gjorda mål. Insläppta? Ett.

Laget har slagit flera målrekord under sin korta levnadstid. Under debutsäsongen gjorde laget över 300 mål.

SL Benfica
SL Benfica

”Utvecklande år”

Julia Spetsmark kommer närmast från USA och en sejour i North Carolina Courage, som hon anslöt till för ett år sedan. I bagaget har hon en stor erfarenhet, men speltiden blev lidande.

– Det var ett utvecklande år och jag glad för att jag tog den chansen. Jag kände ganska tidigt att det skulle vara tufft med speltid med tre amerikanska landslagsanfallare. Hade jag varit yngre hade jag nog övervägt att stanna, men jag vill inte avsluta karriären med att sitta på bänken, säger hon.

Kontraktet med Benfica kan komma att bli längre än säsongen ut, enligt hennes agent Michael Kallbäck.

– Vi valde ett kortare avtal istället för ett längre för att Julia vill känna sig för i Benfica först. Men det är givetvis en möjlighet att det kan bli så, säger han.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

ÄMNEN I ARTIKELN