AVSLÖJAR: Jamaica på jakt efter Svennis

Sven-Göran Eriksson, 72, kan vara på väg att dansa vidare i fotbollsvärlden.

Svennis är, erfar Sportbladet, Jamaicas huvudkandidat att ta över som ny landslagschef.

Värmlänningen skulle bland annat få ansvar för herrlandslaget, kända som Reggae Boyz.

Svennis har stått utan större regelbundna uppdrag i över ett år efter nära fem år för olika kinesiska klubblag 2013–2017 och ett kortare uppdrag som förbundskapten för Filippinernas landslag i samband med asiatiska mästerskapen i slutet av 2018 och början av 2019.

Men nu ska Eriksson enligt Sportbladets karibiska källor vara ett hett alternativ i ett nytt spännande och färgstarkt uppdrag.

Sven-Göran Eriksson.
Sven-Göran Eriksson.
Missa inte: Expertens tips inför Stryktipset på lördag - läs allt här.

Två plus två år

Den meriterade svensken uppges vara huvudkandidat att ta över som chef för den jamaicanska landslagsverksamheten. Ett uppdrag som innebär en roll som teknisk direktör men även med ett visst tränaransvar, enligt Sportbladets källa med insyn i det karibiska fotbollförbundet.

Personen som får uppdraget som ny landslagschef på Jamaica erbjuds ett kontrakt till VM 2022 med en option på ytterligare två år med en mångmiljonlön i kronor, netto, årligen enligt uppgifterna plus bonusar och förmåner.

Den nye landslagschefen ska även få ta med sig assisterande tränare att jobba i det jamaicanska fotbollförbundet.

Målet: VM

Det primära och högt satta målet för den nye landslagschefen, som alltså kan bli Sven-Göran Eriksson, blir att kvalificera Jamaicas herrlandslag, Reggae Boyz, för VM-slutspelet i Qatar 2022.

Herrlandslaget har deltagit i ett VM, i Frankrike 1998, där de åkte ut i gruppspelet.

Reggae Boys ligger på 48:e plats på Fifas världsranking och är kända för att liksom andra karibiska landslag jobba hårt med att locka brittiska spelare med dubbla medborgarskap att representera ö-nationen i fotbollssammanhang.

”Fått frågor”

När Sportbladet når Eriksson bekräftar han att han känner till Jamaicas sonderingar.

– Jag har fått frågor om Jamaica via en mellanhand, men mer är det inte just nu. Jag får massor av sådana här lösa förfrågningar återkommande, säger Svennis.

Vad känner du kring Jamaicas landslag?

– Det är ett spännande landslag, och ett land där det är varmt och behagligt att leva. Mer är svårt att säga innan och om något blir mer konkret, säger Sven-Göran Eriksson diplomatiskt.

Eriksson har tidigare även varit förbundskapten för England, Mexiko och Elfenbenskusten.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.