Berg kan vilas igen – kan öppna för Nyholm mot AIK

Uppdaterad 2020-07-25 | Publicerad 2020-07-24

Djurgårdens Erik Berg vilade mot Östersund.

Och det är inte helt säkert att han finns med i söndagens derby mot AIK.

Något som kan öppna för Jesper Nyholm i startelvan.

Följ ämnen

När Djurgården spelade 0–0 mot Östersund vilades mittbacken Erik Berg. In i startelvan kom Jesper Nyholm. Hans första start sedan det allvarliga benbrottet i mars 2018.

– Han gjorde en jättebra fotbollsmatch. Både defensivt, individuellt och offensivt. Han fungerade jättebra i det kollektiva. Det var svårt at se att han och Jacob (Une Larsson) gjorde sin första match ihop från start, tycker jag. Imponerande efter så lång frånvaro och ganska kort tid i klubben. Det var roligt att se och det gav oss jättemycket, säger Djurgårdens tränare Kim Bergstrand.

”Ingen hemlighet”

Och det kan komma att bli en ny start för Jesper Nyholm – mot hans gamla lag AIK i derbyt på söndag.

Anledningen är att Erik Berg är ett frågetecken.

– Det är ingen hemlighet att han (Berg) har varit borta i nästan två år och har problem med sina knän. Vi har spelat otroligt många matcher på kort tid. Det är inte bara han som kanske behöver lite återhämtning, men han i synnerhet när det blir så tätt, säger Bergstrand.

Är Nyholm aktuell för startelvan igen?

– Ja, det är han ju. Men där har vi ännu större risker eftersom han inte har spelat fotboll på flera år och nu klarar han av 90 minuter. Så vi ska försöka vara lite smarta där. Vi får se vilka som är tillgängliga på söndag och ska se till att ingen går sönder och blir belastad mer än vad de tål.

Erik Berg och Jesper Nyholm.

AIK stängde in sig

Djurgården möter ett AIK som har en seger på sju matcher och kommer från en 0–4-förlust mot Häcken. Men att det skulle ge Djurgården större chans än vanligt att vinna ett derby håller inte Bergstrand med om.

– Nej, tycker jag inte. Vi borde ha vunnit minst ett derby förra året. Vi går inte heller som tåget utan det är öppet som vanligt när det är derby, säger han.

AIK har stängt in sig och pratar inte med media inför matchen. Vad skickar det för signaler?

– Jag lägger ingen energi på vad AIK gör utan de gör det de tycker att det är bäst. Vi i Djurgården har alltid valt en annan väg med mer öppenhet. Men alla måste göra det som de tror ger poäng så jag vet inte... signalen det skickar är att det tror att de ökar sina chanser, såklart.

Lagkaptenen Jesper Karlström:

– Jag vet inte... de vill väl försöka ha bort fokus på något sätt. Det får de göra hur de vill. Det påverkar inte mig så mycket att snacka med dig nu inför matchen, och jag vet inte om det påverkar dem att göra det. Om de tror att det är det bästa sättet att försöka vinna matchen så gör de väl rätt i det. Men det är inget man lägger vikt vid, säger Karlström.

Går det att se det som att de är pressade?

– Det är klart att de är pressade. Det har inte gått så bra för dem och de vill ju vinna matchen. Det är klart att de känner att de måste göra bra ifrån sig nu, och det är klart att vi också känner att det är en jätteviktig match, säger han.