Nattligt krismöte för Emil Forsbergs Leipzig

avErik Karlsson

Publicerad:
Foto: Jens Meyer / TT NYHETSBYRÅN

Emil Forsbergs Leipzig förlorade mot Freiburg när man hade chansen att gå upp i delad serieledning.

Enligt Bild blev klubbledningen så arg att man tvingade kvar laget på träningsanläggningen över natten för ett krismöte.

Det är enormt jämnt i toppen av Bundesliga. I skrivande stund är det fyra poäng mellan serieledande Bayern München och tiondeplacerade Hoffenheim.

Där mitt i ligger Emil Forsbergs RB Leipzig på sjätte plats, tre poäng bakom Bayern München. I går hade man chansen att ta sig upp i delad serieledning men förlorade med 2–1 borta mot nya serietvåan Freiburg.

Efteråt var tränaren Julian Nagelsmann kritisk till lagets förmåga att följa hans matchplan.

Fjärde raka utan seger

– Om du har en idé som tränare, hur du tror motståndaren ska agera, så är det en konst att hålla sig till den idén även om matchen står 0–0 efter 20 minuter. Annars är det tränarens jobb att agera om idén är skit, men vi är väldigt otåliga tidigt i dag och täcker helt fel positioner. Då är det väldigt svårt, sa Nagelsmann efter matchen.

Förlusten var Leipzig fjärde raka match utan seger och enligt Bild var tränaren så upprörd över lagets insats att han förbjöd spelarna åka hem när man återvände till träningsanläggningen.

I stället höll Nagelsmann och sportchefen Markus Körsche och höll ett tal om att laget inte visar rätt vilja, skriver Bild. Spelarna ska sedan tvingats övernatta på anläggningen.

Laddar Tabell
Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Fotboll

Bundesliga

RB Leipzig