”Det är horribelt – fick putta bort honom!”

Publicerad 2019-07-07

I slutet av matchen stormade en åskådare planen.

Då sågar Falkenbergs Hampus Nilsson säkerheten på Tele2.

– Det är horribelt. Det är jag som får stå och putta bort honom. Det handlar om vår säkerhet, säger målvakten.

Följ ämnen

Matchen var redan avgjord och Hammarby ledde med 6–2.. Men i slutminuterna hoppade plötsligt en åskådare – en ung kille – över staketet vid ena långsidan och sprang ut på planen. I samma stund blev bortalagets Mahmut Özen utvisad och situationen var tumultartad.

Nilsson: ”Är horribelt!”

Ordningsvakterna lyckades inte inte stoppa planstormaren som tog sig hela vägen fram till spelarna och stod också där en lång stund innan han vakterna fick tag på honom. Det gör Hampus Nilsson, målvakt i Falkenberg, mycket upprörd.

– Vi får en frispark efter att Tibor Joza fått en armbåge i huvudet. Då står det plötsligt någon där i klungan med oss. Jag får gå fram till honom och fråga vad han gör där. ”Gå härifrån”, liksom. Men det kommer inga vakter alls till en början. Det är horribelt, säger Nilsson och fortsätter:

– Det är ändå vår säkerhet på planen vi talar om. Det ska inte ta så lång tid för vakterna. Det står folk inne på planen som inte ska vara där. Det är helt horribelt.

”Fick putta bort honom”

Var det hotfullt?

– Nej, inte hotfullt. Men man vet ju inte vad han hade för syfte. Det ska inte ta så lång tid innan någon reagerar. Va fan: han ska inte vara på planen. Jag får gå och putta bort honom. Han sa att han ville ta en bild med någon, men man vet aldrig vad syftet är.