Stefan Silva missar matchen mot Häcken

Stefan Silva fick chansen i startelvan senast mot Örebro. 

Men nu missar han AIK:s match mot Häcken. 

– Han har en underkroppsskada, säger tränaren Rikard Norling.

Rikard Norling petade Enoch Kofi Adu senast och stoppade in Stefan Silva på mitten i en offensivare uppställning. 

Trots ett spelmässigt övertag blev det dock förlust för AIK med 2-1 mot Örebro. 

– Det är viktigt att jag i min roll ser igenom resultatet utan att jag för den delen bortser från det. Mot Sirius spelar vi inte bra i första halvlek men får ett resultat och då skulle allt kunna vara frid och fröjd för att vi vinner men det var det inte. I det här läget skulle allt kunna vara skit för resultatet var dåligt, men det var det inte. Men det var en bra bortamatch som vi borde ha vunnit, men gjorde inte det. Då får vi helt jobba på, säger Norling.

Obasi tillbaka

AIK ställs på onsdag mot serietvåan Häcken. Stefan Silva missar dock mötet på grund av skada. Även Saku Ylätupa, som inte heller fanns med i truppen senast, är ett osäkert kort. 

Chinedu Obasi fick bara en kvart senast på grund av en skadekänning under veckan, men ska vara redo för mer speltid. 

– Stefan Silva har en underkroppsskada och är borta. I övrigt är det fortfarande frågetecken på Saku, han är inte riktigt inne i full träning än, säger Norling och fortsätter: 

– Obasi hade en underkroppsskada som gjorde att han bara kunde spela en kvart max för att inte riskera nå got och så här i efterhand var det nog ett bra beslut. Men han har blivit bättre under veckan. 

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.