Tappade i slutminuterna

Ledning i 85:e minuten.

Men efter slutsignalen blev det en förlust för Kalmar FF.

Kalmar FF tappade sitt 1–0-överläge mot Elfsborg som vände till seger i slutminuterna, och gjorde två mål på sju minuter. Där mittfältaren Samuel Holmén blev stor matchvinnare för Boråslaget.

Som släppte in öppningsmålet. Fjorton minuter in i matchen skapade Kalmar redan sin femte hörna, Svante Ingelsson skruvade in den med vänsterfoten, bollen styrdes och en hårt bevakad Fidan Aliti satte 1–0 till Kalmar med stödjebenet.

Ett övertag som ett skade- och sjukdomsdrabbat Kalmar, som saknade hela sju spelare, behöll fram till 85:e minuten. Då kvitterade Elfsborgs lagkapten Sivert Nilsen som på Johan Larssons frispark nickade in kvitteringen.

Och i den andra tilläggsminuten fullbordade gästerna vändningen. Återigen var det Larsson som stod för framspelningen. Lågt och hårt denna gång till Samuel Holmén i straffområdet, 36-åringen tog emot, vände sig snabbt och tryckte in segermålet med vänstern.

”Ingen tillfällighet”

– Jag tycker att vårt presspel blev bättre i andra halvlek, vi kunde trycka ner dem längre, och längre ner i banan. Och till slut gjorde vi både ett och två mål. Det här laget i år, det är en jäkligt skön känsla i laget, alla kör tills domaren blåser. Vi tror på det vi gör och det här är ingen tillfällighet, säger Samuel Holmén till Dplay efter vändningen och segern.

2–1-vinst för Elfsborg som är fortsatt obesegrat efter sju omgångar, och är tvåa i allsvenskan. Däremot är formen svag för Kalmar FF som efter förlusten mot boråsarna har fyra raka nederlag.

– Otroligt besviken. Vi släppte in 1–1, och sedan är det ... jag vet inte, det är helt otroligt att vi släppte in tvåan också, säger Kalmars Emin Nouri till Dplay.

PODD En månad med Allsvenskan

Hur har första månaden med Allsvenskan varit? Vi pratar med Sportbladets Robert Laul.

Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify
 
Eller ⬇️ Klicka på Lyssna-knappen

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.