Dealen värd 10 miljoner kronor

Hegerbergs jätteavtal med Nike

Publicerad:
Uppdaterad:
Ada Hegerberg.
Foto: Berit Roald / TT NYHETSBYRÅN
Ada Hegerberg.

FOTBOLL

Ada Hegerberg, 24, blir ny ambassadör för klädjätten Nike.

Den norska superstjärnan har skrivit på ett tioårskontrakt som enligt VG är värt tio miljoner kronor.

– Det är ett enormt steg i min karriär, säger hon i ett uttalande.

I december 2018 blev Hegerberg historisk som den första kvinnan att vinna Ballon d'Or – den prestigefyllda utmärkelsen som går till världens för tillfället bästa spelare. Nu ansluter stjärnan till en celeber skara idrottspersonligheter som frontfigur för klädjätten Nike.

I ”teamet” finns sedan tidigare Serena Williams, Naomi Osaka, LeBron James, Kylian Mbappé och Cristiano Ronaldo.

– Det känns väldigt stort och motiverande. Det här avtalet känns som en symbol för det jag uppnått hittills i karriären. Nu är det dags att skriva ny historia, säger Hegerberg till VG.

Stor skillnad

Den norska tidningen uppger att avtalet är värt totalt tio miljoner kronor – alltså en miljon kronor per år. Mycket pengar, men ingenting mot vad Nike betalar sina största frontfigurer.

Serena Williams fick motsvarande 500 miljoner kronor när hon år 2004 skrev sitt första (femåriga) avtal med Nike. Och LeBron James och Cristiano Ronaldo har båda så kallade ”livstidskontrakt” med företaget som uppges vara värda tio miljarder kronor.

Bäst betald

Ada Hegerberg blev världens bäst betalda kvinnliga spelare när hon 2018 skrev ett nytt treårskontrakt med franska storklubben Lyon. Enligt France Football har hon en årslön på drygt fyra miljoner kronor.

– Men pengarna har aldrig varit en drivande faktor för mig. Däremot har det förändrats en del på senare år. Ekonomin har vuxit för de som befinner sig på toppen. Framgångarna har gett mig bättre ekonomiska förutsättningar, men jag hoppas att det också kan leda till att fler spelare kan bli proffs på heltid, säger hon till VG.


Sportbladet Play 100 % fokus på damallsvenskan – se djupanalyser, tabelltips och intervjuer med alla lag på Sportbladetplay.se


Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.