PSG vann franska supercupen

Av: Emil Eiman Roslund

Publicerad:
Uppdaterad:

Till er som inte kan läsa kinesiska.

Det står di Maria på tröjan och det var han som blev hjälte när PSG vann franska supercupen i Shenzhen.

Där Neymar satt på läktaren och blev sedan bortknuffad av stjärnlagkamrat.

Det var svårt för Paris Saint-Germains och Rennes supportrar i hemstäderna att se supercupfinalen på plats. I en del av den moderna fotbollen avgjordes den i Shenzhen, stad i södra Kina, och i stället för sina vanliga namn på ryggen var spelarnas efternamn skrivna med kinesiska tecken.

På Shenzhenstadion befann sig PSG-stjärnan Neymar på läktaren och den svenske landslagsmannen Jakob Johansson satt på franska cupmästarlagets bänk. Från sidan fick de se Rennes spräcka nollan efter en knapp kvart, Adrien Hunou skarvade in ett inlägg efter att ha löpt sig fri i straffområdet.

Men i andra halvlek vände det franska gigantlaget – Marquinhos stod för en ljuvlig djupledspassning till Pablo Sarabia i straffområdet, nyförvärvet passade i sidled till Kylian Mbappé som kvitterade till 1–1.

Och sedan ordnade Angel di Maria säsongens första titel för PSG när han tjusigt satte en frispark med vänsterfoten.

PSG fick sedan lyfta bucklan, för det som är huvudstadslagets 40:e titel. Men under prisceremonin utspelade sig scener som skapar frågetecken, för när ögonblicket ska förevigas med lagfoto knuffar Mbappé bort den civilt klädde Neymar. Kanske infekterat mellan dem, eller en skämtsam jargong.

– Jag vill inte att Neymar ska lämna. Jag respekterar och beundrar honom. Vi har en väldigt bra relation. Vi känner alla till situationen, men det är inte upp vill mig att säga vad som händer, sade Mbappé inför den franska supercupen.

1 av 2 | Foto: Viasat

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN