Ett ögonblick...

Av: Jonathan Nilsson

Publicerad:

... Kalle Karlsson, 37, Sportbladets fotbollsjournalist som i dag har utsetts till assisterande tränare i Västerås SK i superettan.

Stort grattis!

– Stort tack!

Förra säsongen var du huvudtränare i divison 2-klubben Karlberg. Hur känns det här?

– Det känns... ja, det är svårt att sätta ord på det. Det är en dröm som går i uppfyllelse att få komma hem till Västerås och få jobba med fotboll i en klubb som jag följt sedan barnsben. Hur känns det när drömmar slår in? Jävligt bra!

Västerås är ju din stad dessutom?

– Ja, jag fick min fotbollsfostran i Västerås så det är förstås speciellt att jobba för en klubb man supportat från läktarplats på 90-talet och sedan på avstånd senaste 14 åren när jag bott i Stockholm.

Du är välkänd för dina taktiska analyser här på Sportbladet. Vad kommer du bidra med?

– Det är upp till huvudtränaren Thomas Askebrand att bestämma hur han vill använda mig. Men av det jag fått veta är att jag framför allt kommer att ha en stor roll på träningsplanen och driva träningar, vilket är det jag tycker är det allra roligaste med tränarjobbet. Och sedan blir det säkert en och annan analys om motståndare och det egna spelet också.

Men vi kommer fortsätta se dig här på redaktionen?

– Ja, jag räknar med att kunna fortsätta skriva för Sportbladet och spela in nån podd då och då. Eftersom jag skrev den här analysen från spelarbussen på väg hem från en bortamatch i Mora så kan jag nog lösa en och annan text oavsett var jag befinner mig i fotbolls-Sverige.

Du bor i Stockholm nu, hur löser du den biten?

– Vi flyttar till Västerås om vi hittar nån bra lösning där. Sedan får vi se om vi blir kvar. Kontraktet är skrivet på 1+1 år, men som alla vet kan det gå fort i den här branschen.

Till sist, vad önskar du dig mest av allt just nu?

– Nu när jag fick den här möjligheten känner jag mig rätt tillfreds med det mesta i livet. Sonens tandsprickning får dock gärna lägga sig så vi får sova lite mer på nätterna än vi gjort senaste veckan. Det skulle vara det i så fall.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.