Erdal Rakip inför Djurgården: ”Vi måste vinna”

MALMÖ. Två lag har skåpat ut MFF under Jon Dahl Tomasson: Juventus och Djurgården.

På lördagen ställs MFF mot Djurgården i en måstematch.

– Vi har absolut inte råd att förlora den här matchen. Vi måste vinna, säger Erdal Rakip.

I tisdags blev Malmö FF utskåpade av Juventus (jo, det får vi nog tillstå även om det såg bra ut i 20 minuter).

Bara en gång tidigare under Jon Dahl Tomassons 1,5 år som tränare i klubben har MFF blivit så utspelade och det var mot Djurgården borta i allsvenskan i början av maj. MFF förlorade med 3–1.

– Det är sant. Det var vår sämsta match under vår nuvarande huvudtränare (alltså Tomasson). Samtidigt som Djurgården spelade bra, säger kaptenen Anders Christiansen.

– När de tog ledningen var det som att allt dog. De tog över och spelade mycket bättre än oss, säger mittfältskollegan Erdal Rakip.

”Så kan de skylla på gräset sen”

Revanschlustan är stor hos Rakip, som inte vill skylla på debaclet på Tele 2 på konstgräset.

– Vi får gå ut nu och bevisa och ta tre poäng, så kan de skylla på gräset sen, säger han.

Serieledande Djurgården är i dagsläget tre poäng före MFF på fjärde plats. Det kan alltså bli sex poäng om stockholmarna vinner i Malmö.

– Vi har absolut inte råd att förlora den här matchen. Vi måste vinna den, annars drar de iväg. Det är nästan som en seriefinal för oss, säger Rakip.

Djurgårdens styrka?

– Deras omställningar med tre snabba spelare där uppe. Vi måste ha koll på dem och vara redo.

”Allsvenskan viktigare än Champions League”

MFF kämpar på två fronter i höst – allsvensk toppstrid och gruppspel i Champions League. Hos Rakip är det ingen tvekan om vad som är viktigast.

– Allsvenskan är absolut viktigare än Champions League nu. För ska du göra samma resa så måste du vinna ligan. Champions League-matcherna är mer en bonus som man lär sig mycket av, säger han.

Efter lördagens match väntar ett annat topplag för MFF, Elfsborg borta på onsdag, och därefter Örebro hemma nästa lördag innan man åker till Sankt Petersburg för att möta Zenit i Champions League onsdag den 29 september.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.