Alexander Isaks svar om Ibrahimovic efter tunga förlusten

Efter den tunga förlusten mot Georgien följer en debatt om Zlatan Ibrahimovics påverkan på det svenska anfallsspelet och hans roll i detsamma.

Alexander Isak medger att hans egen uppgift blir annorlunda, men försvarar duons insatser i förlustmatchen.

– Vad finns det egentligen att klaga på, det är bara målen som ska in, säger anfallaren.

Sverige radade upp chanser mot Georgien och både spelare och ledare poängterade efter den tunga förlusten (0-2) torsdag kväll att det var en match Sverige borde vunnit.

Alexander Isak mötte media på en digital pressträff dagen efter motgången och han var inne på just det spåret.

– Gör vi ett mål där i första halvlek så förändras matchbilden helt och synen på matchen. Vi skapar många chanser tillsammans och tillsammans med hela laget och det vi måste göra för att vinna fotbollsmatcher, sen måste bollen in också.

– Vi hade tyvärr inte marginalerna med oss, säger han.

Både i Sverige och internationellt väcker Zlatan Ibrahimovics återkomst i landslaget uppmärksamhet.

”Sverige snubblade något våldsamt i Zlatan Ibrahimovic första landskamp sedan mars. 40-åringens återförening med landslagsfotbollen kom helt i skuggan av hårt arbetande georgier”, skriver norska tidningen VG.

Landslaget och Zlatan. Igen. Omgivningen sämre. Igen. Ännu har ingen förbundskapten eller svenskt landslag lyckats få ut max av Zlatan och resten. Samtidigt. Förminskad till pover uppspelsstation för alibibollar i stället för den kombinationsspelare i världsklass han är. Igen.”, skriver tv-profilen Ola Wenström på Twitter efter förlusten mot Georgien.

Zlatan Ibrahimovic startade tillammans med Alexander Isak på topp i det svenska anfallet. Hans roll som uppspelspunkt var tydlig.

”Blir till det bättre”

Sportbladet bad Alexander Isak utvärdera samarbetet med anfallskollegan under fredagens pressträff.

Fick du förändra ditt spel när du spelade med honom?

– Det blir lite annorlunda. Det blir lite mer att jobba i djupet och jobba runtomkring honom och det tycker jag ändå fungerade ganska bra med tanke på att vi skapade så många chanser som vi gjorde. Men ibland vill inte bollen in, påpekar han.

Frågan var också om Alexander Isak blev lite mindre aktiv, lite mindre framåtlutad i den taktiska ambitionen.

– Jag vet inte, det är klart att när vi spelar med Zlatan så är han väldigt stor och stark och det kan bli fler bollar på Zlatan där man jobbar runtomkring honom, än om någon annan spelar där. Spelet blir annorlunda, men vi skapar otroligt mycket så jag skulle absolut inte säga att spelet blir sämre, påpekar han och fortsatte:

– Jag tror inte att det påverkar oss på något sätt egentligen utan till det bättre. Det är en spelare av hög klass och vi spelar på det sättet vi spelade igår och vi spelade tillräckligt med chanser för att vinna matchen i första halvlek. Vad finns det egentligen att klaga på, det är bara målen som ska in. Sätter vi dit dom hade allt varit frid och fröjd men nu är det som det är och vi får blicka framåt till Spanienmatchen, säger Isak inför avgörandet i Sevilla.

Assisterande förbundskapten Peter Wettergren sa under fredagen att alla spelare är friska och hela inför mötet med Spanien.

Är Zlatan och Isak rätt anfallspar mot Spanien?

– Laget håller vi på att diskutera vilka som ska spela. Men alla är tillgängliga och så får vi se vilket lag vi väljer.

Matchen mot Georgien var Milan-stjärnans andra efter hans senaste skada. Frågan är om kroppen hanterar ytterligare en match på söndag.

– Jag kände mig bra i dag. Ju mer jag spelar desto bättre är det. Det är en vecka med två matcher i kroppen nu och den tredje på söndag... Vi får se vad Janne vill, hur hans planer är. Jag ställer upp. Vill han ha mig på planen så är jag på planen. Det är inget jag säger emot. Min mentalitet är att jag ställer upp så fort han vill, sa Ibrahimovic efter förlusten i Georgien.


Frändén: En av de mest brutala förlusterna någonsin

Spelarbetyg: De får Betyg: 1 av 5 plusBetyg: 1 av 5 plus efter Sveriges fiaskoinsats


Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.