Janogy skadad inför VM-kval: ”Förhoppningsvis ingen fara”

GÖTEBORG. Med tre dagar till VM-kvalsamling fick Hammarbys Madelen Janogy kliva av bortamatchen mot Häcken skadad.

– Jag fick känningar i ljumsken. Men det är förhoppningsvis ingen fara, säger Hammarbyanfallaren.

På måndag samlas det svenska fotbollslandslaget för VM-kvalmatcher mot Georgien och Irland. Tar Sverige fyra poäng på de två matcherna så är biljetten till mästerskapet i Australien och Nya Zeeland säkrad.

Men frågetecknen blir allt fler för Peter Gerhardsson. På fredagskvällen klev Hammarbyanfallaren Madelen Janogy av i 1–4 förlusten borta mot Häcken.

– Jag skulle dribbla, men så fick jag en känning. Då kände jag att vi inte ska chansa. Jag ska inte vara på planen om jag inte kan ge hundra procent, säger hon.

Dryga timmen efter match haltade en nedstämd Janogy ut i den mixade zonen med bandagerat högerben.

– Vi får kolla på den och se hur det känns. Förhoppningsvis är det lugnt, säger hon.

Knäproblem för mittfältaren

Häckens Elin Rubensson såg matchen från läktaren medan Filippa Curmark var tillbaka i startelvan. Mittfältaren har haft problem med ett knä sen hon fick en smäll i cupmatchen mot Kristianstad och byttes ut i halvtid.

– Det var skönt att få göra 45 i dag, det kändes som ett steg framåt, säger Häckenmittfältaren och fortsätter:

– Jag har inte tränat egentligen, men han (tränare Vilahamn reds. anm.) ville jättegärna att jag skulle vara med i dag. Vi kom överens om 45 eller 30 minuter, men han ville ha mig från start så det fick bli 45. Jag var snäll mot honom.

Landslaget samlas här i Göteborg på måndag för att sedan resa vidare till Georgien. Huruvida Curmarks knä är redo då är oklart.

– Det är klart att jag hade velat ha haft bättre förutsättningar och kanske ha spelat 90 minuter i dag. Men så är det alltid. Man kommer dit med de förutsättningar man har, säger hon.

Madelen Janogy.
Madelen Janogy.
Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.