Trots restriktionerna – högt tryck på säsongskort

De allsvenska klubbarna är i full gång med att sälja säsongskort inför säsongen.

Flera av dem har redan sålt flera tusen, trots restriktionerna som nyligen infördes.

– Vi har knappt märkt av pandemin under försäljningen, säger Magnus Eriksson, kommersiell chef för IFK Göteborg.

Följ ämnen i artikeln

Fotbollssäsongen närmar sig och suget efter att få gå på fotboll igen är stort hos supportrarna. Flera av de allsvenska klubbarna har redan sålt flera tusen säsongskort och bräckt förra årets siffror.

– Vi har sålt cirka 9 500 säsongskort nu och vi landade på en totalförsäljning på 8 300 förra året, Tomas Af Geijerstam, biljettansvarig för Djurgårdens IF.

Även AIK börjar närma sig förra årets totalförsäljning i antalet sålda säsongskort. De är den klubb som hittills sålt flest säsongskort sedan de öppnade försäljningen i oktober, 10 600 stycken.

– Vi har sålt fler nu än vad vi gjorde under förra säsongen vid samma tidpunkt. Vi börjar närma oss förra årets totalsiffra som var ungefär 10 900 sålda årskort. Vårt mål är att sälja 12 000 innan säsongsstart, säger AIK:s biljettansvarige Jakob Odmark.

Hammarby med kösystem

Under tisdagen öppnade Hammarby upp för förlängning av säsongskort för de supportrar som även hade det under förra säsongen.

– Om man tittar bakåt i tiden så har vi haft en förnyelsegrad som är ungefär 90 procent av säsongskorten från föregående säsong och det har inte förändrats under pandemin, säger Hammarbys biljettansvariga Matilde Tamm.

Nytt för i år är att klubben infört en kö för de som önskar köpa nya säsongskort när förnyelseperioden är slut.

– Vi har satt ett tak på 16 000 säsongskort att sälja. 2020 sålde vi faktiskt slut på våra säsongskort och supportrarna har efterfrågat ett kösystem. Just nu står redan cirka 700 personer i kö för att få förtur till vår allmänna försäljning.

Hammarby har infört kösystem.
Hammarby har infört kösystem.

Knappt märkt pandemin

IFK Göteborg släppte endast 3 000 säsongskort till försäljning inför förra säsongen då de var osäkra på hur många de skulle få ta in på läktaren.

Nu har klubben sålt 4 000, vilket är fler än vid samma tidpunkt 2020 då coronapandemin inte hade slagit igenom i Sverige än.

– Vi har knappt märkt av pandemin under försäljningen, vi får inga frågor kring det och vi kan inte säga att försäljningen har stannat upp sedan de nya restriktionerna infördes i december, säger Magnus Eriksson, kommersiell chef för IFK Göteborg.

Även Elfsborg och Malmö har börjat sälja säsongskort inför säsongen. Boråsklubben är just nu uppe i cirka 1 800 sålda och Malmö i cirka 6 400.

Drygt 6 000 MFF-supportrar har köpt säsongskort.
Drygt 6 000 MFF-supportrar har köpt säsongskort.
Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.