Premier League

Jürgen Klopps utspel mot vaccinsiffrorna: ”Som att köra rattfull”

Av: 

Felix Pettersson

FOTBOLL

Premier League-klubbarna har problem att få sina spelare vaccinerade.

Något som rör upp känslor hos Liverpool-tränaren Jürgen Klopp.

– Jag förstår inte folk som säger att det är ett intrång på deras frihet. För om det vore det så är ju det faktum att de heller inte får köra berusade också ett sådant.

Brittiska medier rapporterade nyligen att bara 7 av 20 PL-klubbar har trupper där fler än hälften av spelarna är fullvaccinerade.

Siffror som irriterar Liverpools tyske manager.

– Det är lite som att köra rattfull. Vi har alla säkert varit i en situation där vi tagit en öl eller två och trott att vi kan köra bil men eftersom lagen säger att vi inte får det så låter vi bli, säger Klopp och fortsätter:

– Men den här lagen är inte där för att skydda mig när jag dricker öl och vill köra bil, utan den är till för att skydda alla andra människor eftersom jag är full.

Jürgen Klopp.
Jürgen Klopp.

Klopp säger vidare att han uppskattar att ”99 procent” av Liverpools spelare är vaccinerade och att han inte behövt övertala någon.

– Jag tog vaccinet eftersom jag var bekymrad över min egen hälsa men ännu mer för alla runt omkring mig. Om jag får Covid-19 och jag lider av det: mitt fel. Om jag får det och sprider det till någon annan: mitt fel och ingen annans.

Enligt The Suns uppgifter har fem spelare i Englands landslagstrupp vägrat vaccinet, tre av dem är ledande spelare, och anledningen ska vara att de anser sig själva för unga och friska för att drabbas av ett allvarligt sjukdomstillstånd.

Det kan innebära att hårt slag för förbundskaptenen Gareth Southgate eftersom VM-arrangören Qatar planerar att förbjuda alla ovaccinerade spelare nästa år.

Då kan stjärnorna bli uteslutna från landslagstruppen, enligt brittiska medier.

ANNONS EXTERN LÄNK

Missa inte Stryktipset nu på lördag där en Jackpot på ca 20 miljoner står på spel! Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

LÄS VIDARE

Cristiano Ronaldo i sorg – vännens fru död

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Premier League

Fotboll

Jürgen Klopp

Liverpool