AIK:s William Rashidi klar för Borussia Dortmund

En av AIK:s största talanger lämnar klubben.

Yttern och ungdomslandslagsmannen William Rashidi är klar för Borussia Dortmund.

16-åringen förväntas ansluta till den tyska storklubben inom kort.

Han har varit på provspel i PSV tidigare i år.

Samtidigt har William Rashidi, 16, varit aktuell för ett A-lagskontrakt i AIK då klubben trott mycket på honom och hans stora potential.

Listad som stor talang

Sportbladet listade även Rashidi som en av Sveriges 15 bästa talanger födda 2006 med följande motivering:

”Lillebror till tidigare AIK-spelaren Heradi Rashidi. Men där den äldre brorsan mest levde på teknik och förmågan en mot en är William Rashidi (för sin ålder) en extremt kraftfull spelare. Spelar likt den äldre brodern på kanten – ytterback eller ytterforward – och är ’stark som ett monster samtidigt som han har en bra spelförståelse’, för att citera en källa med god insyn i svensk talangutveckling. Ses som en framtida a-lagsspelare i AIK.”

Nu lämnar han AIK och Sverige – Rashidi har skrivit på ett långtidskontrakt med den tyska storklubben Borussia Dortmund och kommer att ansluta till ungdomsakademins verksamhet inom kort. Kantspringaren kommer att tillhöra Dortmunds U19-lag.

AIK och Borussia Dortmund har gjort affärer tidigare när en viss Alexander Isak skrev på för klubben vintern 2017. Även för honom blev det inledningsvis spel i U19 och Dortmunds andralag.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.