Sportbladet arrangerar ”Damallsvenskans Bästa”

Damallsvenskan är inne på sin slutspurt.

Och även i år tänker Sportbladet avsluta säsongen med en galatillställning.

Måndagen den 15 november med start 19.00 ska OBOS damallsvenskans bästa åter prisas i ”Damallsvenskans Bästa”-galan.

Förra året var det premiär för galan ”Damallsvenskans Bästa”, där 2020 års bästa spelare och häftigaste prestationer prisades och hyllades i en direktsänd afton på Sportbladet.

Nu står det klart att det blir en gala även 2021.

Rösta fram ”Årets mål”

– Det blir en gala som ingen bör missa. Vi vill tillsammans med alla fotbollsfans hylla lagen och spelarna för alla insatser och underhållning under 2021 på Sportbladet. En självklar avslutning på säsongen av OBOS Damallsvenskan, säger Sportbladets utvecklingschef Magnus Herbertsson.

Priser som årets MVP och årets genombrott kommer att delas ut även i år, med en stor och kunnig jury. Likaså ska årets mål koras även i år, ett pris som alla läsare/tittare får vara med och rösta fram via Sportbladets sociala medie-kanaler.

Dessutom instiftas ett nytt pris.

Precis som i fjol kommer galan att ledas av Sportbladets Anna Rydén
Precis som i fjol kommer galan att ledas av Sportbladets Anna Rydén

Flickspelare får utse förebild

”Ungdomarnas pris” kommer att röstas fram av landets ungdomsklubbar i åldrarna F10 till F16. Kandidaterna har de damallsvenska klubbarnas ungdomsspelare tagit fram.

– Damallsvenskans profiler banar väg för våra unga spelare, motiverar dem i vardagen, skapar drömmar och hopp för nästa generation. Sportbladet instiftar 2021 ett nytt pris och det fina här är att det är landets flickspelare som själva ska utse sin förebild i damallsvenskan, säger Sportbladets reporter Petra Thorén.

Något annat som är nytt för i år med galan är att det kommer att bjudas in gäster till galakvällen, något som inte var möjligt i fjol på grund av pandemin.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.