”Tar det dag för dag”

Jonas Olsson riskerar att missa MFF-mötet

Foto: BILDBYRÅN
Olsson fick lämna matchen efter paus.
FOTBOLL

Han linkade ut med en befarad ljumskskada mot Elfsborg i söndags.

Nu riskera Jonas Olsson att missa måndagens match mot Malmö FF.

– Vi får ta det dag för dag, säger Djurgårdens naprapat Christian Andersson till Fotbollskanalen.

Jonas Olsson, 34, inledde bra i segermötet med Elfsborg i söndags, men tvingades halta av planen kort efter paus sedan det huggit till i ljumsken.

– Jag har haft problem med ljumsken under hela veckan. Det är olyckligt för jag har sällan haft muskelskador i karriären. Vi får se hur illa det är, sa Olsson efteråt, och fortsatte:

– Jag har ändå en ganska hög smärttröskel, men om det är så pass att man måste byta. Då brukar det ta en stund att återhämta sig.

Ska röntgas

På måndag väntar tungviktsmöte borta med Malmö FF, en match som Olsson absolut inte vill missa.

Nu går mittbacken en kamp mot klockan.

– Vi ska försöka få till en röntgen här. Han klev ju av på grund av problem med ljumsken och allvarsgraden är lite oklar. Det är det vi vill dubbelkolla litegrann. Vi får se om han kan spela nästa vecka eller inte, det vet vi inte än. Vi får ta det lite dag för dag här, säger Christian Andersson, naprapat i Djurgårdens IF, till Fotbollskanalen.

Enligt Andersson hoppas man kunna utföra röntgenundersökningen under tisdagen eller onsdagen.

”Har lite ont”

– Det är tanken. Eftersom att det var röd dag i går så ställde det till det litegrann. Annars hade vi säkert gjort den redan i går. Men vi försöker jobba på att få fram den i dag i alla fall.

– Han har lite ont, så det är därför vi vill kolla litegrann. Och lite vad han har för historik och så vill man ha med sig också. Men han vill ju såklart spela och att spela mot Markus Rosenberg det vill han väl göra jättegärna. Men vi får se om det är möjligt, det visar väl sig här inom några dagar om vi får igång honom så pass bra som vi vill, säger Christian Andersson.

Jonas Olsson har spelat från start i samtliga matcher hittills för Djurgården.

ARTIKELN HANDLAR OM