Märkliga rösterna till klassiska priset

Zlatan, ligajumbon och spelare från andraligan bland namnen

avPatrik Brenning

Foto: Rui Vieira / TT / NTB Scanpix

De brittiska fotbollsskribenterna har aldrig haft så spridda åsikter om vem som skulle vinna priset som Årets spelare i England.

Men efter att totalt 17 (!) spelare fått minst en röst var stod Chelseas N'Golo Kanté som segrare.

N'Golo Kanté har redan prisats som årets spelare i Premier League av spelarna själva. Nu står det klart att Chelsea-mittfältaren tar en dubbel efter att även ha tilldelats titeln som Årets spelare i England av landets fotbollsskribenter. Priset är den äldsta individuella utmärkelsen i fotbollsvärlden och firar i år 70-årsjubileum.

”Är en stor ära”

– Det är en stor ära att vinna det här priset med så många fantastiska spelare i Chelseas trupp och Premier League, säger Kanté.

26-åringen fick 65 procent av rösterna när skribenterna var långt ifrån överens. Faktum är att omröstningen renderade i ett rekord i antalet spelare som tilldelades minst en röst.

Sist i PL och tvåa i andraligan

Totalt 17 olika spelare fick röster av fotbollsskribenterna. Fem av dem kommer från ligaledaren Chelsea men allra mest sticker kanske Jermain Defoes och Anthony Knockaerts namn ut.

34-årige Defoe slutade sist i Premier League med sitt Sunderland och 25-årige Knockaert hjälpte den här säsongen Brighton till en andraplats i den engelska andradivisionen Championship.

Zlatan Ibrahimovic var, som enda spelare från Manchester United, också en av de 17 spelare som rösterna fördelades på.

ARTIKELN HANDLAR OM